Második helyezés a rájátszásban

Írta:  2014.05.26.
Alanyi jogon, a saját szereplésének köszönhetőem maradt bent az első osztályban a PLER-Budapest kézilabdacsapata.

Alanyi jogon, a saját szereplésének köszönhetőem maradt bent az első osztályban a PLER-Budapest kézilabdacsapata. Pénteken, bravúros második félidei játékával, egy góllal (22-21) legyőzte a Lőrinci Sportcsarnokban a Vácot, megszerezve az alsóházi rájátszás második helyét. A teljes tabellát figyelembe véve pedig a 8. helyezés jutott Hutvágner István fiatal együttesének.

Akárcsak egy évvel ezelőtt, a Gyöngyös elleni sorsdöntő rájátszás napján, most is telt ház volt a Lőrinciben, talán csak annyi volt a különbség, hogy akkor a belépés volt ingyenes, most meg a sör… Jól jött ez a nagy melegben.
Az első félidő halovány játéka után az öltözőben Hutvágner joggal korholhatta a játékosait, mert azok váratlanul ötgólos (!) hátrányt szedtek össze. Mi tagadás, esély sem volt arra, hogy a házigazda góljainak a száma legyen több, hiszen az 5. perc döntetlenje (2-2) után végig vezetett a Vác. Volt, amikor hattal is (3-9), aminek az is oka volt, hogy amíg a zöld-feketék kihagyták a ziccereket, addig a váciak pontosan, gólt érően céloztak. A 16-11-es vendégelőny nem sok jót ígért.
A folytatásra egy másik, egy új PLER jött ki. Lehet, hogy használtak az edző szavai, mert a produkció minden igényt kielégített.
Ritkán írható le egy-egy meccs után, hogy az egyik fél csupán öt (!!) gólt kap harminc perc alatt. Mivel a PLER-es fiúkkal ez történt meg, mindegy dicséret kijár nekik. A második félidőt 11-5-re nyerték meg, ami két dolgot jelezhet. Vagy azt, hogy rossz az ellenfél, vagy azt, hogy tökéletesen működött a hátsó alakzat, kapusostól együtt. Mivel a váciak bizonyára nem felejtettek el kézizni a szünet alatt, maradjunk annyiban: felnőtt a leckéhez a PLER.
Ez hozta meg a győzelmet a szuperközönség előtt, amelyik hitet tett amellett, hogy a sajátjának érzi a csapatot, még akkor is, ha nem az ötödik helyért hajt, mint egy évvel ezelőtt. Jelen helyzetben az a lényeg, hogy első osztályú maradt Hutvágner István csapata.

Május utolsó napjaiban is edzenek a legények. Részben mert „illik” levezetni a bajnoki szezon után, részben pedig azért, hogy eleget tegyenek a május 31-éig tartó szerződésüknek…

PLER-Budapest–Vác 22-21 (11-16).

Az alsóházi rájátszás végeredménye: 1. Orosháza 27 pont, 2. PLER-Budapest 22, 3. Mezőkövesd 21, 4. Cegléd 21 /az egymás ellen megszerzett pontok döntöttek), 5. Vác 18, 6. Győr. A teljes első osztályú bajnoki tabellát figyelembe véve a PLER a 8. helyen végzett.