Továbbra is minden nyílt

Írta:  2015.03.23.
Semmi sem dőlt el a férfi kézilabda NBI alsóházi rájátszásának 4. fordulója után. A két legutóbbi fordulóban egy vereséget szenvedett, egy meccsen pedig döntetlent ért el a lőrinci csapat.
Nem állítható, hogy jó kedvvel, s gondok nélkül érkezett meg a március 14-ei súlyos, tizenhat gólos (37-21) gyöngyösi vereség után a PLER a rájátszás 4. fordulójára, Balmazújvárosba, mert tudta, hogy a pontszerzéshez is bravúr kell szombaton.

Nos, ismét bebizonyították Hutvágner István edző fiai, hogy van bennük akaraterő, s az őszt is a legjobbak között akarják kezdeni.
Tettek is érte…
Az alapszakaszban is döntetlent játszott a két gárda, s szombaton lekopírozták ezt. Akárcsak akkor, most is döntetlennel távoztunk a Balmazújváros otthonából. Ráadásul úgy, hogy ötgólos hátrányból kapaszkodott fel, így mentett pontot Hutvágner együttese Sok mindent elárul, hogy volt egy szakasza a meccsnek, amikor öt góllal vezetett a házigazda. A végére ebből lett döntetlen, így elmondható: bravúros volt a pontszerzés.
Igen, bravúros, mert a Balmaz senki számára sem kellemes ellenfél, különösen, ha az a csapat is veszélyes helyzetben van. De abban volt, van a PLER is, s ehhez mérten szedte össze magát.
A második félidő nem kezdődött vidáman (5-0), ám a holtponton Kocsi gólja átlendítette a társaságot, majd szép lassan megkezdődött a felzárkózás. Élen járt ebben Kucher, aki négy góllal járult hozzá a „feltámadáshoz”, s alakította döntetlenre az állást, ami már nem változott meg. Így aztán a Gyöngyösön hagyott két pontból egyet visszaszereztünk, s ha a tabellán nem is állunk vitézül, a következő összecsapás, a Komló elleni hazai előtt, önbizalmat szerezhetett a „brigád”, nem is keveset.
És még egy gondolat: a rájátszás második felében egymás után háromszor is hazai pályán játszhat a lőrinci csapat. Ebből fakadóan egyetlen üdvözítő, sőt, kötelező megoldás létezik: meg kell nyerni az itthoni találkozókat, s akkor…
De egyelőre ne kiabáljunk el semmit, haladjunk lépésről, lépésre…