Él a remény, győzelem a Gyöngyös ellen

Írta:  2015.04.19.
Nem igazán várható győzelmet ért el pénteken este a PLER-Budapest kézilabdacsapata az esélyesebb, az alsóházi rájátszást vezető Gyöngyös ellen.
Nem igazán várható győzelmet ért el pénteken este a PLER-Budapest kézilabdacsapata az esélyesebb, az alsóházi rájátszást vezető Gyöngyös ellen. A 30-27-es győzelem azt is jelentette, hogy továbbra is él a remény, bár tény, a lőrinciek sorsa nem csupán a saját kezükben van.

Mindenki tudta a Lőrinci Sportcsarnokban, hogy élet-halál kérdése a Gyöngyös elleni siker. A két pont megszerzése azt jelentené, hogy él még a remény, a vereség viszont azt, hogy az együttes elbúcsúzott az első osztálytól...
Ennek a jegyében lépett pályára Hutvágner István együttese, s tett is rengeget a két bajnoki pontért a kétszer 30 perc során.
Az első félidőben csupán egyetlen rossz periódus zavarta meg a menetelést, ekkor három góllal vezetett a vidéki csapat. Ezt leszámítva végig „nálunk volt a labda”, aminek az lett az eredménye, hogy a pihenőre kétgólos előnnyel, 15-13-mal mehetett a csapat.
Mindenkiben felvetődött, hogy mi lesz a végjátékkal, tudja-e tartani a gárda az előnyt, mert ez ügyben bizony voltak gondok a korábbi mérkőzéseken… Most nem, sőt már néhány perccel a vége előtt zsebében érezhette a pontokat a csapat. A végén csak szépíteni tudott a Gyöngyös, utolérni a lőrincieket nem.
Így aztán boldogan és a háromgólos, 30-27-es győzelemmel mehetett az öltözőbe az együttesünk, ami azt jelentette, hogy tovább folytatódik a küzdelem a bent maradásért.
A következő fordulóban, május 8-án a Balmazújváros lesz az ellenfél, hazai pályán, majd zárásként Komlóra utazik a gárda.
Egyet már most tudhatunk: egyik találkozó sem lesz könnyed kézilabdázgatás…