Vereség Mezőkövesden is

Írta:  2015.09.21.
Végig vezetett hazai pályán a Mezőkövesd, a 6. forduló összecsapásán, s meg is nyerte a mérkőzést. Igaz, a PLER-Budapest a rossz kezdés után felállt, de ezúttal sem tudott pontot szerezni.
Nem volt benne a győzelem a csapat játékában a pénteki, mezőkövesdi mérkőzésen, pedig sokan remélték, hogy a nehéz kezdés után megszülethet az első győzelem a bajnokságban. Nos, nem született meg, a lőrinci gárda kétgólos (26-24) vereséget szenvedett, így továbbra is pont nélkül áll.
Az első félidő után háromgólnyi (13-10) volt a hátrány, amit a második félidőben nem sikerült lefaragni, csak némiképp csökkenteni. Hullámzó volt ez a játékrész, mert volt öttel vezetett a Kövesd, volt, hogy csak eggyel. Azonban Hutvágner István csapata nem tudta utolérni az ellenfelet, így aztán reálisnak nevezhető a kétgólos vereség, függetlenül attól, hogy voltak periódusai a játékrésznek, amelyek az egyenlítéssel kecsegtettek.

Végül azonban Mezőkövesden maradt a két bajnoki pont, ami azt jelenti, várni kell az első sikerre, ami pedig már nagyon kellene a csapatnak.
Érthetően nem volt elégedett a vezetőedző a mérkőzés után.
-A játék minden elemében fejlődnünk kell. Tudatosság nélkül, ész nélkül ezt a sportot nagyon nehéz játszani. Ez már nem az a szint, ahol egyéni partizán-akciókkal meccset lehet nyerni. Sokkal fegyelmezettebben, okosabban kell kézilabdáznunk, azt használva, amire egész héten tisztességgel készülünk. Ha nem ezt csináljuk, akkor lehet, hogy szoros meccseken, de rengeteg vereséget gyűjtünk össze – mondta a szakember.
A következő találkozón végre megszülethetnek az első pontok, hiszen a PLER az Egert fogadja, s ha közelebb akar kerülni a céljához, a középmezőnyhöz, nyerni kell.
Az Eger elleni mérkőzésre 25-én, pénteken, 18 órától kerül sor.

Mezőkövesd-PLER-Budapest 26-24 (13-10)