Öt magyar arany - közfelkiáltással

Írta:  2012.08.01.
A júniusi labdarúgó Eb-t kivetíton láthatták az érdeklodok a Régi Piac Téren. Új „musor”, új helyszín, gondolhatta a szervezo, az önkormányzat, s a londoni olimpia két hetére a Bókay Kertbe költöztették a sportot. Ezen a helyen élvezhetik az érdeklodok a játékok minden fontos pillanatát.
A Bókay-kert eleve sokakat csábító hangulata egy újabbal bovült az idei legnagyobb sporteseményre. A nemrégiben elkészült, valóban tip-top Bókay Terasz az olimpia alatt várja azokat, akik nem csak a futballra esküsznek, hanem a sport szélesebb perspektívájára (értsd, más sportág is érdekli oket) is kíváncsiak.
Az árnyas fák, a szépen berendezett, ötven személyt befogadó terasz, az étterem, a hatalmas képernyoju televízió szinte csábít arra, hogy, gyere ide, töltsd el itt az olimpia két hetét. A gyerekek – lévén, tombol a szünido – meg is tehetik ezt, a felnottek azonban kevésbé, mert olimpia ide, olimpia oda, valakinek azért dolgoznia is kell.
Kis Viktor, az éterem, a szórakoztató egység ügyvezeto igazgatója azonban elmondja, hogy az elmúlt szombaton és vasárnapon (ez volt a londoni játékok elso hétvégéje) nem talált volna senki szabad asztalt. Teltház volt a teraszon.
Közösen szurkoltuk ki az elso magyar érmet, a cselgáncsozó Csernoviczky Éva bronzát. Sokan voltak vasárnap is, azonban most, hétköznapon, inkább az esti órákra, az úszódöntokre jönnek többen.
A székek azonban akkor sem voltak üresek, amikor ott jártunk. A Bókay-kert számtalan nyári diákcsoportja közül most is több választotta a sportot, mivel elotte már kiszaladgálták magukat. Leültek a tévé elé, szurkoltak a kézilabda-válogatottnak, amelyik Dél-Korea ellen mérkozött. Az elso félidot követoen, bizony, nem voltak vidámak a fiúk, s szomorkodott az a néhány lányka is, aki az olimpiát választotta.

Mondta is az egyik, sportügyben felkészült legény.
Azt hittem, hogy már a szünetben is mi vezetünk. Erre itt van, „megy” az ellenfél… Ettol függetlenül, nem tudom elképzelni, hogy kikapjunk.
Nem kellett hozzá sok ido, s kiderült: jósnak is megfelelne a 14 éves legény. A Mocsai-csapat fordított, nyert.
Kis Viktor minden szavából sugárzik, hogy szereti, amit csinál, a magáénak érzi ezt a valóban minoségi teraszt. Olyannyira, hogy az étterem szakácsával, Mikó Gáborral külön olimpia étkeket tálalnak fel a vendégeknek.
Azt hiszem, vasárnap kért valaki „olimpiás ételt”, s Gábor meg is lepte ot. Tortilla-alapú volt ez, a tetejét pedig az ötkarikával díszítette. Olyan szép volt, hogy le is fotóztam – mondja Viktor.
Vagy, hogy stílszeruek legyünk: a szakácsolimpián…
A terasz két tévékészülékkel várja a „lorinci olimpikonokat”. Az étterem mellett lévo kisebb teraszon is szurkolhatnak az érdeklodok a magyar érmekért.