Angolul tanuló, sportoló apróságok gálája

Írta:  2011.05.29.
Egyforma világosszürke, narancssárga díszítésű melegítőben vonultak fel a Gymnastics Nemzetközi Sportóvoda és Bölcsőde Cambridge Nyelvvizsga-előkészítő Központ apróságai, a bölcsődésekről az óvodásokig a Lőrinci Sportcsarnokban. Türelmesen várták, hogy a felnőttek elmondják üdvözlő szavaikat, majd Giorgio, a sztárvendég énekelt. Aztán ők következtek…Hatalmas tapsot aratva bemutatták az év során tanultakat.
 
A Sport az Egészséges Gyermekekért” Alapítvány fenntartásában működő Gymnastics Nemzetközi Sportóvoda és Bölcsőde Cambridge Nyelvvizsga-előkészítő Központ május 27-én, a 2010/2011-es nevelési év 5. évadzáró gáláját tartotta meg a Lőrinci Sportcsarnokban. A műsorvezető, egyben sztárvendég volt Giorgio, a Megasztár 5. egyik felfedezettje.
„Ha légvárakat építettél,
Ne hagyd őket veszendőbe menni.
Az álmoknak az égben a helyük,
Teremts alájuk szilárd alapokat!” (Henry David Thoreau )
E mottót tartotta szem előtt Horváth Szilvia, a „Sport az Egészséges Gyermekekért” Alapítvány kuratórium elnöke, amikor létrehozta a kerületben a sportóvodát. Azóta már öt nevelési év fejeződött be, amit minden évben megünnepelnek.
Az évadzáró gáláján az óvodások mellett olimpikonok, kiemelkedő sporttehetségek, köztük Soós Viktória – ritmikus gimnasztika olimpiai kerettag vett részt. Az eseményen többek között megjelent a Nemzetközi Sportóvoda a Magyar Tornaszövetség elnöksége, a British Council, Cambridge nyelviskolák szakmai egyesületének delegációja is.
Horváth Szilvia köszöntője után Lévai István Zoltán alpolgármester nyitotta meg a gálát, s üdvözölte az óvodai sport és nyelvoktatási programot. „Fontos, hogy a jövőben közösen segítsük ezeket a célokat. A kerületi önkormányzat szeptembertől átfogó sportprogramot indít, amiben az óvodások is szerepelnek”– hangsúlyozta az alpolgármester.
A Gymnastics Nemzetközi Sportóvoda és Bölcsőde Cambridge Nyelvvizsga-előkészítő Központ, mint ahogy a neve is jelzi;  a nyelv és a sport együtt jelenik meg – mondta Horváth Szilvia. – A gyerekek mesteredzőtől tanulnak szertornázni és a ritmikus gimnasztikát. A hozománya mindennek, hogy megszeretik a sportot, az angol nyelvet. A sport növeli a szervezet ellenállását, erősíti a lelket.
Egészséges táplálkozásra nevelés
A gyermekek étrendjét saját főzőkonyha és szakács biztosítja. Sportóvoda lévén gyermekeink speciális étrendet esznek, – felmérve a hazai gyermekélelmezést – csak és kizárólag egészséges ételek kerülnek az asztalra. Teljes kiőrlésű péksütemények, szárnyasok, halak és rengeteg friss gyümölcs, zöldség. Ezek tartalmazzák gyermekek testi fejlődéséhez szükséges alapanyagokat, vitaminokat.