Dalkincset őriznek a helyi németek

Írta:  2011.09.27.
Pestszentlőrinc-Pestszentimre Németszármazású Polgárainak Egyesülete (NPE) csaknem 15 évéről nyílt kiállítás szeptember 12-én a Városháza Galériában.

Német dalokból mindig akad egy csokorra való
A tárlaton Dedeó Anita, az egyesület Liederschatz – Dalkincs – kórusának tagja üdvözölte a vendégeket, majd Lévai István Zoltán alpolgármester és Albert Ferenc, az NPE legidősebb elnökségi tagja mondott köszöntőt.
Albert Ferenc elmondta, hogy 1997-től tagja az egyesületnek, amely 17 fővel jött létre a Piros iskolában (Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola). A kiállításra készülve döbbentek rá, hogy mennyi fényképpel, dokumentummal rendelkeznek az elmúlt csaknem 15 évről. A tablókon többek kirándulásokról, testvérvárosi találkozókról, sváb bálokról, pörköltfőző versenyekről láthatók fényképek.
A hagyományőrző kórus 2006-ban alakult meg, s a legfőbb feladata ma is a hagyományőrzés, a Magyarországon gyűjtött német népdalok előadása.
Végezetül Fekete György, a Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke szólt a résztvevőkhöz, és – emelve a kiállítás hangulatát – a kórus német dalokat énekelt Nagyné Szabó Zsuzsanna vezényletével.


A tárlaton Lévai István Zoltán (balra) is köszöntőt mondott