A lőrinci pálinkások jól kifőzték!

Írta:  2011.09.30.
A Kalocsai Paprikafesztiválról Aranybogrács-díjjal tért haza a Pestlőrinci pálinkások csapata.

Papírjuk is van róla - Dorogi Pál
A neves mesterszakácsokból álló ítészek társaságának több mint ötven étel és jó néhány menüsor közül kellett kiválasztania a legfinomabbakat.
A kerületi Dorogi Pál főzőmester vezette Pestlőrinci pálinkások nyolcfős csapata szegfűgombás marhapofa pörköltet készített füstölt marhanyelvvel és tócsnival, valamint házi csalamádét kínált hozzá.
Dorogi Pál egy kerületi sörözőt üzemeltet, de korábban éveken át szakácsként kereste a kenyerét. Immár öt éve rendszeresen benevez a paprikás ételek kalocsai főzőversenyére, azonban a csapat többi tagja először vett részt a megmérettetésen.
A főzőmester saját elképzelése alapján egyszer már elkészítette ezt az ételt, amellyel akkor ezüstérmes lett Kalocsán. Azóta finomított még egy kicsit a recepten, aminek meg is lett az eredménye, mert az idei főzőversenyről csapatával Aranybogrács-díjjal és merített papírból készült emléklappal tért haza.
– Sokaknak felkeltette a fantáziáját a marhapofa pörkölt, ezért már jó előre – amikor még készen sem volt az étel – megvették a bográcsjegyet, hogy meg tudják kóstolni. Olyan nagy volt az érdeklődés a főztünk iránt, hogy mind az ötven adag étel elfogyott, nekünk nem maradt belőle egy falat sem. Este elmentünk sült kolbászt enni, hogy ne éhesen utazzunk haza – mesélte mosolyogva Dorogi Pál.

Képsorok a paprikafesztivál megnyitójáról: