A szebb, virágosabb kerületért

Írta:  2011.11.17.
Ma már hagyomány a kerületben a Szebb, virágosabb kerületünkért pályázat, amelynek idei eredményhirdetését Rózsa Művelődési Házban tartották.

Lévai István Zoltán gratulált a nyerteseknek
A díjkiosztó ünnepségen Kirrné Feicht Ágnes kerületi főkertész köszöntötte a vendégeket, majd a Gyöngyszem Óvoda és a Bókay Árpád Általános Iskola gyermekei műsorral kedveskedtek a meghívottaknak.
Az önkormányzat 1998-ban hirdette meg először a Szebb, virágosabb kerületünkért pályázatot. Míg az első évben 37-en pályáztak, addig az idén már 685-en. A versenyt az idén öt kategóriában hirdették meg.
A legszebb virágos lakótelepi előkert kialakítása, tisztasága kategóriára 109, a családi házak előtti közterület, kerti virág kiültetése, tisztasága kategóriára 362, a lakótelepi erkélyek, ablakok virággal való díszítése kategóriára 129, az intézmények előtti területek és udvarok tisztasága, rendezettsége, parkosítása, virág kiültetése kategóriára 69, a legszebb, legvirágosabb utcaszakasz kialakítása kategóriára 16 pályázat érkezett be.
A zsűrizést az önkormányzat vagyongazdálkodási és műszaki irodája környezetvédelmi csoportjának munkatársai, a Belsőmajor Lakópark Egyesület, a Lakatos Lakótelep Környezetért Egyesület, a Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület és a Zöld Sorompó Egyesület tagjai végezték.
A pályázat résztvevői minicikláment, a helyezettjei vásárlási utalványt kaptak. Az idén is átnyújtották a Tiszta udvar, tiszta porta elismerést, melyet három ingatlan tulajdonosa kapott meg.
A díjakat Lévai István Zoltán alpolgármester, Hunyadi István városigazgató és Dömötör István, a településfejlesztési bizottság elnöke adta át.

A Gyöngyszem tanösvénye


Gajdosné Szabó Anita, a Gyöngyszem Óvoda vezetője
– Intézményünk ebben az évben kapta meg a „Zöld Óvoda” elismerést – mondta Gajdosné Szabó Anita, a Gyöngyszem Óvoda vezetője. – Pályázati, alapítványi támogatással, valamint a munkatársak, a szülők, az ismerősök segítségével elkészült a tanösvény is. A nyáron az óvodánkba látogató zsűri nemcsak az udvaron látottakat értékelte, hanem arra is kíváncsi volt, hogy mit teszünk a mindennapokban a környezetünkért. Továbbra is töretlen lelkesedéssel tesszük a dolgunkat, mert hiszünk abban, hogy mindez maradandó értékrendet alapoz meg a gyermekeinkben.Minisztériumi kitüntetést kapott a Gyöngyszem Óvoda: a Virágos Magyarországért országos környezetszépítő versenyen elismerő oklevelet vehetett át.  A díjkiosztó ünnepségre 315 önkormányzat képviselője kapott meghívást. A XVIII. kerületet Lévai István Zoltán alpolgármester és Kirrné Feicht Ágnes kerületi főkertész, a Magyar Önkormányzati Főkertészek Szövetségének elnöke képviselte.