Advent Pestszentimrén

Írta:  2011.11.28.
Igazi fényünnep volt a szentimrei Hősök terén rendezett adventi gyertyagyújtás, amelyet a helyi keresztény közösségek és iskolások műsora tett még emelkedettebbé.

Gödölle Márton plébános gyújtotta meg a gyertyát
Az adventet a katolikus szóhasználat készületi időszaknak nevezi, amely – ahogyan a nagyböjt a húsvétot – a másik nagy keresztény ünnepet, a karácsonyt előzi meg. A készületi időszakot, mint a neve is mutatja, az ünnepre készülődés, az elmélkedés, a szemlélődés és az imádság hatja át. Ám amíg a nagyböjtben a hívő ember kerüli a mulatságot, a zajos összejöveteleket, addig az advent gyakran ad alkalmat arra, hogy a karácsonyra készülők együtt gyújtsanak gyertyát, az alkalomhoz illő zenét hallgassanak, együtt énekeljenek.
Ezt tükrözte az advent első vasárnapjának előestéjén a pestszentimrei Hősök terén szervezett ünnepélyes gyertyagyújtás is. Közösen adott műsort a református egyház ifjúsági csoportja, a katolikus közösség Szent Imre kórusa, a helyi iskolások csapata. Az ünnepről Gödölle Márton plébános, valamint Orbán Kálmán és Háló Gyula lelkipásztor elmélkedett. A téren felhúzott hatalmas koszorú első gyertyájával együtt pedig több száz apró gyertya gyulladt meg a környékről összegyűltek kezében, jelezve, hogy a pestszentimrei családok együtt kívánják ünnepelni az adventet.
A meghitt hangulatú ünnepséget az Együtt Pestszentimréért Egyesület szervezte. 

A hideg ellenére sokan gyűltek össze ünnepelni