A baptisták az idén is ingyen osztják az örömöt

Írta:  2012.02.24.
A Nemes utcai Baptista Imaház és Közösségi Otthon szép elképzelésekkel és bőséges programmal várja az érdeklődőket. A terveket Háló Gyula lelkész ismertette lapunkkal.
Közös kincsünk a gyermek! címmel minden hónap első szerdáján fél hétkor oktatási és nevelési szakemberek tartanak előadást szülőknek, nagyszülőknek és pedagógusoknak.
A Váljék egészségünkre! sorozatban minden hónap második szerdáján, ugyancsak fél hét órai kezdettel, dr. Hégely F. Tivadar háziorvos a különféle betegségek megelőzéséről beszél.
A Déli gyümölcs (www.deligyumolcs.hu) ifjúsági találkozót és istentiszteletet minden hónap utolsó péntekén tartják, 19 órától. E találkozók keretében zenekarok, előadók és kortárs művészek mutatkoznak be. A program után tea és zsíros kenyér mellett biliárdozhatnak és beszélgethetnek a fiatalok.
Kreatív ünnep címmel minden hónap második vasárnapjának délutánján előadó- és alkotóművészek közreműködésével, illetve kiállításával egybekötött különleges istentisztelettel várják az érdeklődőket.
Háló Gyula azt is elmondta, hogy színi bemutatóra is készülnek Pestszentimrén.
A Márk-dráma című különleges előadásra Benedek Zalán, a Győri Nemzeti Színház volt művésze készíti fel az amatőr társulatot. A másfél órás darabot március 3-án és 4-én este mutatják be a Nemes utcában.
A baptista egyház – akárcsak több más felekezet – készül a Reménység fesztiválra is, amelynek a Papp László sportaréna ad otthont június 1–3-ig. Háló Gyula mindenkinek ajánlja ezt a programot, mondván: aktuális, reményt adó hétvége vár arra, aki részt vesz a fesztiválon.
A Nemes utcai gyülekezet egyéb programjai a www.pib.hu oldalon találhatók meg, s azokra szeretettel és jó szívvel várnak minden érdeklődőt.