Itt az I. Utcazene- és főzőfesztivál!

Írta:  2012.04.27.
Az első igazi majálissal idén meg sem kell várni a májust, hiszen a négynapos ünnep április 28-án kezdődik. Ezen a délutánon 2 órától Pestszentimre központjában rendezik meg az I. Utcazene- és főzőfesztivál.
A Nemes utca és a Vasút utca találkozásánál lévő vasútparkba várja a kerületi önkormányzat és az Együtt Pestszentimréért Egyesület a kulturált szórakozásra vágyókat április 28-án szombaton 14-től 23 óráig.
A rockszínpadon 16 órától amatőr és profi zenészek lépnek fel. A dzsessz és az alternatív zene művelői mellett népi zenekarok és egyéni előadók is szórakoztatják majd a közönséget.
A vasútparkban 14 órától főzőversenyt rendeznek, amelyről fontos tudni, hogy csak gázpalackról üzemeltethető eszköz használható. A verseny fődíja 10 ezer forintos utalvány a Nemes Vendéglőbe, míg a 2. és a 3. helyezett 5-5 ezer forintos utalványt válthat be a népszerű Joe Bácsi Étteremben. Székekről, padokról a főzőversenyben részt vevőknek kell gondoskodniuk.
A jó falatok mellé borkóstoló dukál (mindenki hozza saját borát), a minőségről a zsűri dönt.
A látogatókat pecsenyesütő, kirakodóvásár is fogadja, míg a gyerekek többek között ugrálóvárban vagy arcfestéssel szórakozhatnak.
A délután folyamán megválasztják a majális szépét, aki mellett a legjobb amatőr énekes és népzenész, valamint a legjobb étel és bor felszolgálója is oklevélben részesül.