Közösségi ünnep Imrén

Írta:  2012.04.29.
Az utcazenélés hagyományát igyekszenek helyben megteremteni az imreiek - némi gasztronómiai kísérletezéssel kiegészítve.
Már javában pengették a húrokat az ifjú zenészek, amikor Lévai István Zoltán alpolgármester köszöntötte az I. Utcazene- és főzőfesztivált. A rendezvény főszervezőjét, Perge Lászlót – a helyi vállalkozók egyesületének elnökét – a Zamárdi utcazene-fesztivál ihletette meg. A Balaton-parti településen van szokásban, hogy egy nyári estén néhány méterenként más-más színpaddal biztosítanak lehetőséget a környékbeli fiatal tehetségeknek. Bár ez a rendezvény még „csak” első a sorban, a cél nem kevesebb: érezze jól magát mindenki, függetlenül attól, hogy a fiatalok vagy az örökifjak sorába tartozik-e. A délután 14:00 órától 23:00 óráig tartó program keretében több zenekar is fellépett. A rock and roll és jazz mellett a majális elengedhetetlen kelléke, a főzőverseny sem hiányozhatott a repertoárból. Szinte már meg sem lepődtünk rajta, hogy a mostani megmérettetésen is Simon László bográcsából került ki a győztes fogás, ezúttal egy csirkepaprikás képében és valójában.
- Örvendetes minden olyan civil kezdeményezés, ami a helyi polgárok és közösségek önszerveződésével és érdekében jön létre. Az önkormányzat most és a jövőben is minden segítséget megad a helyieknek ahhoz, hogy generációkon átívelő, tartalmas és szórakoztató rendezvények keretében, kulturált módon ünnepelhessenek itt, Pestszentimrén és az egész XVIII. kerületben – üdvözölte a szép számú egybegyűltet Lévai István Zoltán alpolgármester, a jó hangulatú program védnöke.