Alkotótábor a PIK-ben

Írta:  2012.06.12.
Nagy Ernő festőművész, a Brassó iskola művésztanára vezetésével képzőművészeti táborba várják a gyerekeket június 18–29. között a Pestszentimrei Közösségi Házba.
A képzőművészeti táborban a 7–14 éves alkotókedvű gyerekek 9–13 óráig mindennap más-más képzőművészeti technikával ismerkedhetnek meg. Ezek kipróbálására a rajzórákon az adott technológia költsége és időigényessége miatt nincs lehetőség.
– A gyakorlati napok mellett a gyerekek elméleti ismereteit múzeumlátogatással is gazdagítjuk – avatott be a tervekbe Fejér Júlia, a PIK programszervezője. – Nagy Ernő szakszerű tárlatvezetése és a művészek életéről szóló érdekes történetei életkortól függetlenül biztosan nagy tetszést aratnak a gyerekek körében. 
Táborozni hív a Bókay-kert is.


A programban június 18-án hétfőn ceruza- és tusrajz (játszótéren), kedden montázs, kollázs, frottázs, szerdán pasztellrajz (az Alacskai erdőben), csütörtökön akvarellfestés (a Bókay-kertben), pénteken múzeumlátogatás szerepel. Június 25-én hétfőn kroki, azaz sebtében készített művészeti célú vázlat (a Margit-szigeten), kedden monotípia, linónyomtatás, szerdán ceruza- és grafitrajz (a Duna-parton), csütörtökön közös mozaikkép, pénteken toll- és ceruzarajz (az állatkertben) következik.
A táborozás díja egy hétre 5000, két hétre 8000 forint. (Étkezést nem tartalmaz.)
Jelentkezés és további információ a 06-1-291-9202-es telefonszámon (Pestszentimrei Közösségi Ház).