Elismerés az erkölcsi tisztaságnak

Írta:  2012.09.21.
Három XVIII. kerületi oktatási intézmény igazgatóját is kitüntette az Igazolt Magyar Szabadságharcos Világszövetség.

Járainé dr Bődi Györgyi

Három XVIII. kerületi oktatási intézmény igazgatóját is kitüntette az Igazolt Magyar Szabadságharcos Világszövetség (IMVSZ). A szeptember 6-i díjátadó ünnepségen Elek Noémi, Járainé dr. Bődi Györgyi és Szabóné Farkas Éva vehetett át kitüntetést Bocskay T. Józseftől, a világszövetség elnökétől a Hadtörténeti Intézet és Múzeum dísztermében. 

Elek Noémi

A kitüntetéseket azoknak a honfitársainknak adja az IMSZV, akik a rendszerváltozás óta tanúsított erkölcsi tisztaságukkal, abból fakadó tiszteletet érdemlő magatartásukkal, cselekedeteikkel, a hazához való hűségükkel bizonyították példamutató nemzeti érzésüket. A díjátadón a kerület képviseletében jelen volt Szarvas Attila, az önkormányzat oktatási, közművelődési, sport- és ifjúsági bizottságának elnöke és Galgóczy Zoltán, a bizottság tagja.
Hűség a Hazához Hősi Jelvényt kapott Elek Noémi, a Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatója, valamint Szabóné Farkas Éva, a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola igazgatója.
– Fantasztikus érzés, hiszen az eddigi tanítói, tanári tevékenységünknek a megkoronázása ez a kitüntetés – mondta Elek Noémi. – Csodálatosan, amikor elismerik az ember munkáját, hiszen a gyerekeink jelentik a jövőnket, és nem mindegy, hogy milyen jövőt építünk.
Szabóné Farkas Éva nem számított az elismerésre.
– Nagyon meglepődtem, de nagyon örültem ennek a kitüntetésnek, mert a közösségünk munkájának eredménye ez, hiszen iskolánkban alapelv az élet-, a család- és a hazaszeretet kifejezése. Erre folyamatosan nagy súlyt fektetünk, és hiszem, hogy továbbra is ezek az erkölcsi normák jellemzik majd az intézményünket – mondta.
Az 56-os Hűség a Hazához Érdemrend Nagykeresztjével kitüntetett Járainé dr. Bődi Györgyi is kiemelte, hogy a gyermekek hazaszeretetre nevelése minden pedagógusnak kötelessége:

Szabóné Farkas Éva

– Kivételes szerencse, hogy minket észrevettek, és kitüntettek – mondta az igazgatónő. – Azt gondolom, hogy a nekem adott díjban az is benne van, hogy az iskola magyartanáraival 17 éve rendezzük meg a Hazafias költészet a magyar irodalomban elnevezésű szavalóversenyt, amelyen a költők szavaival nemcsak a kerületi, hanem budapesti, sőt határokon túli versmondók is kifejezhetik hazafias érzéseiket.
A Hűség a Hazához 1956-os emlékserleget a világszövetség idén Böjte Csaba ferences rendi szerzetesnek, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnökének adta.

A díjazottak Galgóczy Zoltán (balra) és Szarvas Attila Sándor (jobbra) képviselővel