55 év után találkoztak

Írta:  2012.11.22.
Több mint másfél évtizede eltűnt iskolatársaikat keresik az egykori Ságvárisok.

Az 1956-os forradalom utáni események miatt szaladt széjjel az egykori Ságvári Endre utcai iskola amúgy összetartó diákcsapata. Néhányan közülök tartani tudták a kapcsolatot az elmúlkt évtizedekben, de szeretnék fel venni a kapcsolatot azokkal, akikről nem tudnak semmit. Borcsiczky Piroska így beszélt erről:
- Most ünnepeltük az 55. évfordulóját annak, hogy 1957-ben befejeztük a Ságvári Endre utcai (ma ismét Gyöngyvirág utcai) általános iskolát a XVIII. kerületben. Összetartó kis csapat voltunk és vagyunk, mert bár nem találkoztunk minden évben, a 45. évtől évente összejövünk, és örülünk egymásnak, hogy megvagyunk még. Az osztálylétszám 34 fő volt. Az 56-os események következtében a mi osztályunkból is elmentek ketten vagy hárman. Sajnos tudjuk, hogy az elmúlt években több osztálytársunk meghalt, de legalább hét-tíz osztálytársunkról semmilyen információnk nincs, mert az elmúlt 55 évben nem találkoztunk velük. 
A hűséges osztálytársak azt remélik, hogy a fényykép alapján néhányukra ráismernek az eltűntek, és jelentkeznek. A Városkép szerkesztősége szívesen segít a találkozó megszervezésében.