Profik és amatőrök ropták

Írta:  2012.11.29.
A kerület legpatinásabb egyesülete, a 104 évvel ezelőtt, 1908-ban alapított SZAC idén is emlékezetes bált rendezett november 24-én.
Nem csupán az egyesületnek, hanem az általa szervezett bálnak is komoly hagyományai vannak, így természetes, hogy még azok is fontosnak tartják a részvételt a rendezvényen, akik kevésbé kötődnek az 1908 SZAC KSE-hez.
Az egyesület elnöke, Pintér Béla köszöntőjében önfeledt szórakozást kívánt a jelenlévőknek. A bált hivatalosan Ughy Attila polgármester és Muraközy Tibor, a SZAC tiszteletbeli elnöke, a kerület díszpolgára nyitotta meg. Ughy Attila a sport és a klub jelentőségéről beszélt, amit Muraközy Tibor a SZAC-kötődést illusztráló humoros személyes példával folytatott.
Az estet a rövid beszédek és a hosszú programok tették emlékezetessé. Az ínyencek akár órákon át falatozhattak, az asztalokon folyamatosan találtak különlegességeket. A mozgásra fogékonyabbak a táncparketten izzadhattak a különböző stílusú, változatos élőzenére, a kevésbé vállalkozó kedvűeknek pedig a Botafogo adott ízelítőt a profi tánclépésekről.