Joulupukki repülővel jött

Írta:  2012.12.02.
Idén is meglátogatta a magyar gyerekeket a valódi lappföldi Mikulás, aki Ferihegyen lépett magyar földre.
Idén is meglátogatta a magyar gyerekeket a valódi lappföldi Mikulás. A modern kor vívmányainak köszönhetően repülőgéppel érkezett Budapestre Joulupukki, míg rénszarvasok húzta szánját otthon hagyta, elmondása szerint azért, mert arrafelé több a hó és nagyobb szükség van rá.

- Szervusztok! – köszönt magyarul a Liszt Ferenc repülőtéren őt váró óvodásoknak Joulupukki, majd a gyerekek Mikulást-váró és köszöntő énekét szaloncukrot osztva köszönte meg. - Mindig nagyon jó érzés Magyarországra jönni és mindig boldoggá tesz a gyerekek éneke, szeretete.
Joulupukki most sem árulta el, hogy pontosan hány éves, mindössze annyit mondott mosolyogva, hogy bizony már néhány száz éve járja a világot és visz ajándékot a gyerekeknek.
- A magyar gyerekek is nagyon jók voltak idén, ezért most is mindenkinek hoztam annyi ajándékot, amennyit megérdemel – tette hozzá a Mikulás.

Az északi vendég és az óvodások találkozója a vecsési Airport Hotel Budapestben folytatódott, ahol Finnország budapesti nagykövete is köszöntötte Joulupukkit.
- Azt hiszem, hogy az év ezen időszakában Joulupukki a legismertebb finn a világon, még az autóversenyző Kimi Räikkönennél is népszerűbb – mondta Pasi Tuominen nagykövet. - Biztos vagyok benne, hogy a gyerekek is, de mi felnőttek is nagyon várjuk, hogy idén milyen ajándékot kapunk tőle karácsonyra.

A Vecsésről és Mosonagyaróvárról érkezett óvodások számos alkalomhoz illő dallal köszöntötték a Mikulást, aki meglepődött, hogy milyen hosszú énekeket tanultak be a kedvéért a gyerekek. A szálloda aulájában ajándékosztással fejeződött be a vidám délelőtt, és nem csak a gyerekek kaptak mikuláscsomagot, hanem ők is meglepték Joulupukkit saját készítésű rajzaikkal.
Joulupukki decmeber 6-án utazik tovább, de addig is több vidéki városban, így Rovaniemi testvérvárosaiban - Ajkán és Veszprémben -, valamint Pécsett és Debrecenben is találkozhatnak vele a gyerekek. Budapesten a Vörösmarty téren és a Vajdahunyad váránál is feltűnik ez idő alatt a Mikulás.