52 egészséges lépés

Írta:  2013.02.17.
Táplálkozásról, egészségről és betegésgekről szólt Tóth Gábor táplálkozáskutató előadása a Lőrinci Nagykönyvtárban.
Lehet-e ma egészségesen élni? Hogyan változtassunk az életmódunkon és hogyan ne? Hogyan védekezzünk a világjárványok idején? Az Fszk Lőrinci Nagykönyvtár Egészséges életmód című előadássorozata hasznos tanácsokat ad a életteli hétköznapokhoz.

A 2012 októberében indított sorozat előadója Tóth Gábor, okleveles élelmiszeripari mérnök és táplálkozáskutató volt. Tóth számos, az élelmiszer és betegség kapcsolatát elemző műve megtalálható a könyvtárban és előadásai saját weboldalán bárki rendelkezésére állnak. A későbbiekben csatlakozott hozzá Sonnleitner Károly életmód-tanácsadó, aki országszerte tart egészségvédelmi előadásokat és szervez egészségvédelmi táborokat.
Előadásaik célja a közérthető ismeretterjesztés, bemutatni, hogy az életmódváltás egy folyamat, nem szokásaink gyors és radikális megváltoztatása. Gyakorlati tanácsokat adnak a könnyebb úthoz lépésről lépésre és segítenek az egészségtudatos szemlélet kialakításában. A szervezet védekező és öngyógyító mechanizmusaira fókuszálnak és szembeszállnak a civilizációs betegségekkel. Választ adnak a felmerülő kérdésekre, megvitatják a közkedvelt diétákat és a vegetarianizmust. Előtérbe helyezik a betegségek megelőzését, alternatívákat javasolnak a gyógyszerek és antibiotikumok helyett.
A programjaik nagyon sikeresek és a résztvevők visszajelzései alapján a könyvtár folyamatosan további előadások szervezésén fáradozik. A sorozat következő előadása márciusban várható.