Sokszor egy kisebb összeg is nagy segítség

Írta:  2013.06.24.
Családokon és egyedülállő öregeken igyekszik segíteni az Idősekért, Fiatalokért Közalapítvány.
Húszezer forint nem nagy összeg, mégis van, akinek egy ekkora adomány is nagy örömet szerez. Így volt ezzel az a 89 éves nyugdíjas néni is, akinek az önkormányzat Idősekért, Fiatalokért Közalapítványa hozzájárult egy ház körüli javítás költségeihez.
– Az idős hölgynél eldugult a csatorna, és a szerelés díja 80 ezer forint volt. A szomszédoktól, ismerősöktől is kölcsönkért, hogy ki tudja fizetni, és mivel minden pénze ráment a javításra, tőlünk is segítséget kért – mondta Diráné Huszár Gertrúd, az alapítvány képviselője és kuratóriumi titkára, aki személyesen adta át a 20 ezer forintot.
Az Idősekért, Fiatalokért Közalapítvány kiemelt figyelmet fordít a nagycsaládosokra és a nehéz anyagi körülmények között élő gyermekekre is. Júniusban éppen a Balatonnál táboroztatnak rászoruló gyerekeket. A szociális tevékenység mellett változatos programokról is gondoskodnak. A pályaválasztás előtt álló diákok ismereteinek bővítését gyárlátogatással segítik, de kézműves alkotóműhelyeket, családi napokat is szerveznek. Ez utóbbiakkal a szabadidő kellemes és hasznos eltöltésében igyekeznek segíteni.
Tevékenységük egyre ismertebb, sőt elismertebb a kerületben.

– A rendezvényeink nagyon népszerűek, a gyerekek, illetve a családok szívesen vesznek részt azokon. Egy alapítvány akkor működik jól, ha előre kidolgozott, átgondolt programokat kínál, és hatékony segítséget tud nyújtani azokon a területeken, amelyekre a tevékenységi köre kiterjed. Sokat dolgozunk azért, hogy az alapítvány minél népszerűbb legyen, hiszen a hatékonyság kulcsa az ismertség és elismertség.
Az Idősekért, Fiatalokért Közalapítvány munkatársai rendszeresen jelen vannak a különféle kerületi rendezvényeken – legközelebb a Szeptemberi Kóstolón találkozhatunk majd velük.