Zöldellő Pestszentimrénk

Írta:  2013.06.26.
Mindenki ecsetet ragadhatott június 22-én a Pestszentimrei Sportkastély parkolójában. A Napos napok rendezvény keretében négy sátorban számtalan program várta az érdeklődőket.

A ClubNetCet Internetes Ismeretterjesztő Egyesület és a Szeretve Tanulni Közhasznú Oktatási Egyesület a Pestszentimre-városközpont megújítása című városrehabilitációs program keretében rajzpályázatot hirdetett a Sportkastély szürke betonkerítésének a színesebbé tételére. Három kategóriából 19 nyertes alkotást választottak, amelyek felkerültek a kerítésre.
A falfestéssel bárki megpróbálkozhatott, ám annak sem kellett unatkoznia, aki féltette a ruháját. Négy sátorban várták változatos programokkal a gyerekeket és a felnőtteket. A mentőszolgálat dolgozói újraélesztési bemutatót tartottak, és be lehetett kukkantani egy mentőautó belsejébe is. Az utazó kedvűek különleges történelmi barangoláson vehettek részt, megismerkedhettek régi népszokásokkal, indián táncokkal, és bepillanthattak a boszorkányok mitikus világába.

A kézműves színpadnál a gyöngyfűzést, a homokképkészítést és a pólófestést is kipróbálhatták az érdeklődők. Az igazán kreatívak pedig hulladékból készített makettekkel versenyezhettek. A játszani vágyó gyerekeket ökojátszóház és játékos szórakoztató vetélkedő várta, ahol a szüleikkel együtt próbálhatták ki az ügyességüket.

A díjazottak

Kandó Téri Általános Iskola: Kóródi Marcell, Héring Lotti Dorina, Jeli Karolin Viktória, Kocsis Bianka, Lakos Emília, Lehoczki Katica, Soós Nikoletta, Szaiff Dzsenifer, Szakmáry Hegyi Katalin, Szőke Helga
Csontváry Kosztka Tivadar Általános és Alternatív Iskola: Gombkötő Ágnes, Kirner Miklós
Eszterlánc Óvoda: Obiczki Patrícia, Szeíbert Laura
Brassó Utcai Általános Iskola: Vadon Virág
Egyéni: Erdélyi Boglárka, Fata Bíbor, Kovács Emília, Varga Tünde, Vicente Lemos Izabella