Izgalmas hetek a Viharsarokban

Írta:  2013.08.15.
Idén júliusban ismét a Békés megyei Sarkadon táboroztak XVIII. kerületi diákok. Két turnusban csaknem 100 gyermek töltött el egy izgalmas hetet a viharsarki városban.
A sarkadi táborozásnak már komoly hagyománya van.
– Kerületi gyerekek több mint 2 évtizede veszik az irányt a méltánytalanul keveset látogatott Békés megyébe. Az idén a Kandó iskola és a Szenczi iskola tanulói nyaraltak Sarkadon – mondta a táborozást szervező Dóka György.
A szokásos szanazugi, gyulai és békéscsabai kiránduláson meg a sok-sok fürdésen túl nem maradt el a Körös-parti éjszakai őrség és tábortűz, a kenutúra sem. A programokat lövészettel, íjászattal, métázással és vízi csatával színesítették.
– Újdonságot jelentett a tábor programjában az éjszakai szekerezés, és az azt követő éjjeli erdőjárás, valamint a pár éve átadott sarkadi mentőállomáson tett látogatás.
Jövőre nagyszerű évfordulóhoz érkezik a tábor: 25. alkalommal mennek fővárosi gyerekek nyaralni a városba. E jeles alkalomból különleges tábort terveznek a pedagógusok.
A sarkadi táborozást a kerületi önkormányzat mellett az Elmű és az Alpiq cég támogatta.
A gyerekek idei nyaralásának szakmai felügyeletéről Dóka György mellett Szepesiné Kőnig Zsuzsanna, Váci Piroska, Tenke Zsuzsanna, Dókáné Kőnig Mária gondoskodott.