Idén is sokan buliztak a Sportkastélynál

Írta:  2013.08.21.
A nagy meleg sem riasztotta vissza az érdeklődőket az augusztus 19-i utcabáltól.
A nagy meleg sem riasztotta vissza az érdeklődőket az augusztus 19-i utcabáltól. Az ötórai kenyéráldás közönségét még többnyire a Sportkastély melletti Szent Imre-szobornál tartott kerületi megemlékezésen részt vevők alkották, de ezt követően szép lassan érkeztek az emberek utcabálra.

A múlt évhez hasonlóan idén is a kenyéráldással kezdődött a program. Lak Gábor atya az áldás során megköszönte mindazok munkáját, akik nélkül nem kerülhetne az asztalunkra mindennap friss kenyér. A nemzeti színű szalaggal átkötött kenyerek megáldása után a szervezők megkínálták a közönséget a friss kenyérszeletekkel.
A színpadon elsőként a Kóborzengő együttes húzta a talpalávalót, a zenekar fellépése volt a mostani utcabál újdonsága.
– Minden évben próbálunk újítani a programon. Tavaly a kenyéráldással, idén pedig azzal, hogy első alkalommal lépett fel népzenét játszó együttes – mondta Dunavölgyiné Lipokatich Margit, a szervező Együtt Pestszentimréért Egyesület elnöke. – Egyesületünk célja többek között a magyar kultúra ápolása, a hagyományőrzés, ennek jegyében igyekszünk mindig valami újjal szolgálni. A korábbi években felléptek operetténekesek, s volt néptánc- és dzsesszbalett-bemutató is.

Az utcabál ötlete 2006-ban merült fel az egyesületnél, mivel többen is emlékeztek arra, hogy még az 1960-as években évente rendeztek utcabált Imrén.
– Voltak, akik akkor azt mondták, hogy nem lesz sikeres a kezdeményezés, mert nem lehet az imreieket megmozgatni, de szerencsére nem lett igazuk.
Az új helyszín, a Sportkastély melletti parkoló is bevált. Bár az egyesület vezetője egyetért azokkal, akik szerint a Hősök tere hangulatosabb volt, itt viszont sokkal jobban együtt marad a közönség.
– Évről évre egyre többen jönnek el, de ezúttal sem lehet pontosan megmondani, hogy hányan voltak. Úgy látom, kialakult egy állandó közönség, sok olyan család jött el, amelyik tavaly is itt volt, és a legkisebbek is itt maradtak a tűzijátékig – tette hozzá Dunavölgyiné Lipokatich Margit.

Öröm volt látni, hogy milyen sok család látogatott ki a rendezvényre. A gyerekek körében érthetően nagy sikert aratott az ugrálóvár, a pónilovaglás, és nagyon sok gyerkőc csuklójáról libegett színes, mesefigurás léggömb. Az apukákat a sörsátor várta, de a hasonló rendezvényeken szokásos csemegék – a kürtőskalács, a lángos és az édességek – is szépen fogytak.
Az esti hangulatról előbb a Dél-budapesti Barátok együttes gondoskodott, majd az igazi utcabál 19 órakor kezdődött meg, amikor a már állandóvá vált fellépő Chameleon zenekar lépett a színpadra. Előadásukban a szórakozni vágyók ismert magyar zeneszámokra táncolhattak késő estig.

Koszorúzás a Szent Imre szobornál