Szüret Pestszentimrén!

Írta:  2013.09.30.
A zuhogó esőben is rendkívüli sikert arató lecsófesztivál után szüreti fesztivállal és almaakcióval várja az érdeklődőket október 19-én az imrei termelői piac.
Szőlőpréselés, taposás, mustkészítés – még a született városiak is tudják, hogy ezek a borkészítés egyes állomásai. A született városiak közül azonban kevesen vannak, akik ki is próbálhatták ezeket a nehéz, mégis szép munkákat. Erre most mindenkinek lesz lehetősége. A pestszentimrei termelői piac szervezői ugyanis – miután szeptemberi lecsófőző versenyükkel a zuhogó esőben is sikert arattak – úgy döntöttek, hogy szüreti mulatságba invitálják a piac látogatóit.

− Sokan próbálják ki szívesen a borkészítés munkafolyamatait, erre lesz most alkalom – mondta Kaszás Attila főszervező. – Szeretnénk, ha az egész család jól érezné magát ezen a szombat délelőttön, ezért egy kisebb fesztivált kerekítünk az árus standok és a szüretet idéző munkálatok köré. Kézművesek segítenek majd a gyerekeknek nemezelni, kosarat fonni, fűzfasípot készíteni, bodzapuskát faragni.
Az is jól jár, akit ezen a napon nemcsak a szőlő, hanem például az alma is érdekel.
− Rendkívüli lehetőséget kínálunk a vásárlóknak: egyszerre hat-hét különböző fajta almát vehetnek majd frissen, közvetlenül a termelőtől, ráadásul kilónként mindössze 100 forintos áron – közölte a jó hírt Kaszás Attila.
A szüreti fesztivál és vásár október 19-én várja az érdeklődőket a termelői piacon, a Pestszentimrei Sportkastély melletti területen. Maga a piac a szokott módon már 6 órától nyitva lesz, a programok pedig 8 órakor kezdődnek.