Októberben újra vigadunk!

Írta:  2013.10.11.
Kiváló hazai kézműves termékek és szórakoztató programok egy vásári sokadalomban – ez a lényege a Pestszentlőrinci Vasárnapi Vásári Vigadalomnak, amely idén október 13-án várja az érdeklődőket.

− Országos lett a hírünk. Kézművesek már az előző években is érkeztek hozzánk az ország legkülönbözőbb pontjairól, de ettől az évtől már a regionális sajtó és média is ajánl bennünket – mondta el Pethő Ágota, a Bókay-kertben három éve meghonosított Vasárnapi Vásári Vigadalmat szervező Zöld Sorompó Egyesület elnöke.

A vigadalom filozófiája egyszerű: találkozzon a kézműves termelő vagy művész úgy a vásárlóival, ahogyan régen – közvetlenül, egy kiadós vásár keretében. A Zöld Sorompó Egyesület a kézműves szervezetek segítségével a szakma legjobbjait látja vendégül már harmadik éve.
− És évről évre több a kifejezetten kerületi piacozónk – árulta el büszkén Pethő Ágota.
A termékek mellett számos kelléke van egy sikeres vásárnak. Tudják ezt a szervezők is, ezért hívták meg harmadszor is kikiáltónak a mesterséget jól ismerő Gyönyörű Zsigát, aki idén szűkebb pátriája, a Hajdúság mestereit, művészeit is elhozza magával.


Erős a sport- és a kulturális kínálat is: a korábban már sikerrel szereplő Béri Balogh Ádám Barantacsapat és a Kassai Íjásziskola ismét tart bemutatót és képzést, s a Szeredás Együttes több programmal is a közönség elé lép. Eljön a Felszállott a páva két döntőse, a kerületi művészek közül pedig a Sonore Vegyeskar és a Tébláb táncosai.
A Bókay-kertben október 13-án 9 órakor kezdődő rendezvény karitatív célokat is szolgál: a Vakok Állami Intézetének alkotói mozaikgyertyákat és szőtteseket árulnak, amelyek bevétele az intézményt támogatja. Remélhetőleg tehát rájuk is igaz lesz a Vasárnapi Vásári Vigadalom szlogenje: Tessék, tessék, jó portéka, nincsen annak maradéka!