Kapsz egy libacombot

Írta:  2013.11.08.
A pestszentimrei termelői piacon mindig történik valami. Most szombaton Márton Napi Vigasságot rendeznek.
A pestszentimrei termelői piac folytatja családi rendezvény sorozatát, a szeptemberi Lecsófőző Családi Nap és az októberi Szüreti Fesztivál után novemberben 9-én, szombaton jön a Márton napi Vigasság.
A Fenyves Banda népzenészei gondoskodni fognak az igazi Márton-napi hangulatról, a látogatók akár táncra is penderülhetnek a friss élő zenére, a gyerekek pedig néhány írásra hegyezett libatollal kipróbálhatják, hogyan írta verseit Petőfi Sándor?

A mulatság közben természetesen tart a piacnap. Korom Péter kesztölci bioborász nem csak újborát hozza el, hanem ludaskását is fog főzni bográcsban. Skultéty András nagykőrösi baromfitenyésztő kedvezményes áron hoz libahúst, de libazsír és libatepertő is kapható lesz nála. A gyermekeknek libatollat is hoz a termelő, amellyel kipróbálhatják, hogyan írta verseit Petőfi Sándor.
Újra lesz kedvezményes zöldség és gyümölcsvásár is, Hegedűs István tiszakécskei zöldségtermesztő karfiollal, Kerényi József zsámbéki gyümölcstermesztő Alexander körtével várja a szentimreieket. A ludaskásán kívül lilahagymás libazsíros kenyeret és forró mézes teát is kóstolhatnak a termelők felajánlásainak köszönhetően ingyen a szentimreiek és a környező városrészekből érkező Márton-napi vigadók.