A gyerekeket támogatják

Írta:  2013.11.29.
Böjte Csaba ferences szerzetes is a vendége lesz a Kondorban rendezett kiállítás-megnyitónak. A tárlat a ferences testvér új könyvének fotóillusztrációit mutatja be. Az eseményhez jótékonysági akció is kapcsolódik.

A nehéz sorsú és árva gyerekek felkarolásával foglalkozó Dévai Szent Ferenc Alapítványt létrehozó Böjte Csaba nem először érkezik a XVIII. kerületbe. A ma már világszerte ismert szerzetes-pap 2011-ben látogatott el a pestszentimrei Sportkastélyba – akkor a kerület testvérvárosában, Tusnádfürdőn alapított Szent László Gyermekvédelmi Központ javára rendezett nagyszabású jótékonysági esten vett részt a tusnádfürdői gyerekekkel és nevelőikkel együtt.


Böjte Csaba több könyvet írt eddig tapasztalatairól, elmélkedésiből, ezek bevételét mindig az alapítvány javára utalja. A szeretet bölcsője című kötet tavaly jelent meg, érdekessége, hogy fotóillusztrációit munkatársunk, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt-nél dolgozó Váradi Levente készítette.
Váradi Levente most a kerületieknek is bemutatja a kötet fotóanyagát: a kiállítás december 3-án, kedden 18 órakor nyílik a Kondor Béla Közösségi Házban. A megnyitó-ünnepséget Követően Böjte Csaba dedikálja könyvét.
Fontos, hogy az egyébként ingyenesen látogatható kiállításhoz jótékonysági akció kapcsolódik. Kerületi képzőművészek ajánlottak fel műveket, amelyeket a helyszínen is meg lehet tekinteni, és meg is lehet vásárolni. A bevétel a Dévai Szent Ferenc Alapítványt támogatja.