Börze és sportverseny

Írta:  2013.12.10.
Az imrei gyűjtőké volt a terep december 7-én a Kastélydombi iskolában rendezett második adventi börzén, de azért beugrott a Mikulás is, és egy minikiállításon bemutatkozott Portugália.
− Ez a rendezvény is lehetőséget ad arra, hogy a pestszentimreiek megmutassák, mire képesek. Imrei lakosként örülök, hogy egyre több ilyen alkalom nyílik itt, a kerületrészben, és örülök, hogy ma ennyien eljöttek – mondta Lévai István Zoltán alpolgármester a Kastélydombi Általános Iskolában rendezett adventi börze megnyitóján.

A rendezvény hagyományát kettős céllal teremtette meg a Széky Társaság: fórumot kívánt adni a helyi gyűjtőknek, akik így megmutathatják értékeiket, esetleg cserélhetnek is egymás között, a nézelődők pedig közben ötleteket kaphatnak a karácsonyi ajándékvásárláshoz.
A gyűjtők standjai köré ezúttal is programokat szerveztek a rendezők. Érdekesség volt az a minikiállítás, amelyen Portugália értékeiből kaptak ízelítőt a látogatók. A megnyitó perceiben – mivel az esemény december 7-re esett – a jó öreg Télapó is beugrott, hogy némi szaloncukorral kedveskedjék a legfiatalabbaknak, kora délutánra pedig sportversenyt hirdettek az érdeklődőknek.