Ünnepváró hangulat, sütik szívvel-lélekkel

Írta:  2013.12.17.
Az adventi vásár keretében kézműves foglalkozást, süteménysütő versenyt, zenés, műsoros, beszélgetős programot szervezett az Üde Színfolt Egyesület december 14-én a Polgárok Házában.
 A színvonalas – iparművészek termékeit is kínáló – adventi vásár keretében kézműves foglalkozáson vehettek részt a gyerekek, volt bűvészműsor, valamint fellépett Farkas Zsolt, az Ének iskolája televíziós tehetségkutató győztese is.

Délelőtt többen otthon szorgoskodtak, hogy a süteménysütő versenyre elkészítsék kedvenc csemegéiket, amelyeket a zsűri Muraközi Tibornak, a SZAC tiszteletbeli elnökének, a kerület díszpolgárának a vezetésével bírált el. Ezt követően a közönségnek is lehetősége volt megízlelni a pályaműveket.
– Méteres süteményt sütöttem, de nem a hagyományos recept alapján. A sárga és a barna színű kakaós piskótát főtt krémmel illesztettem össze, és a sütemény tetejét csokoládémázzal vontam be. – mondta Maitz Lászlóné.

– Kivis tortát készítettem, és mindent úgy csináltam, ahogy a „nagykönyvben” meg van írva. Csupán egy dolgot adtam még hozzá, a szívemet és a lelkemet – mesélte mosollyal a szemében Baranyai Lászlóné.
Szalinkáné Kiss Lenke aprósüteményei közül mindegyik egy-egy műalkotás volt. Ez nem véletlen, mert a készítőjük festőművész.
– A sütiket nagyon szeretem díszíteni, mert úgy vélem, hogy nemcsak finomnak, hanem látványra is tetszetősnek kell lenniük.
– A specialitásom a sós stangli – vette át a szót Tóth Sándor, aki az egyetlen férfi versenyző volt a mezőnyben. – Több évig kísérleteztem, amíg sikerült megtalálnom a hozzávalók megfelelő arányát.
– Mivel tavaly nagy sikere volt a süteménysütő versenynek, úgy döntöttünk, hogy idén is meghirdetjük, és ugyanilyen sikeres az adventi vásár is, amelyre évek óta a kézművesek már előre jelzik részvételi szándékukat. Örülök az ünnepváró hangulatnak és annak, hogy mindenki láthatóan nagyon jól érzi magát – mondta Somlai Zsuzsa, az Üde Színfolt Egyesület elnöke.

A délutáni programon Kucsák László országgyűlési képviselő, alpolgármester és Lévai István Zoltán alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, majd Győri Gábor evangélikus esperes meggyújtotta a harmadik adventi gyertyát. Az ünnepről szóló rövid elmélkedést követően megkezdődött a zenés, verses ünnepi kóstoló. A műsorban Draskóczy Zoltán és Fülöp Kornél a gitárjátékával, Kiss Róbert önkormányzati képviselő versmondással működött közre.