A Sztehlóban a szülő is, a leendő diák is kóstolgathat

Írta:  2014.01.21.
Mozgalmas napokat él át a Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium vezetősége. Akkora az intézmény forgalma, mintha már holnap becsengetnének.
Heti rendszerességgel várják azokat a szülőket, akik kellő bölcsességgel azt tervezik, hogy gyermekük – legyen az akár óvodára érett, általános iskolába, avagy gimnáziumi készülő – a Sztehlóba jár az ősztől.

Az ovitól az egyetemig

Az intézmény azzal, hogy minden részletre kiterjedő kiskátét adott közre, igyekszik előre megválaszolni a szülők kérdéseit. Természetesen az alapvető cél az, hogy a diákokat teljes és kiegyensúlyozott keresztény emberré neveljék. Olyanokká, akik képesek távlati célokért dolgozni és tanulni, valamint másokért is felelősséget vállalni. Ennek jegyében folytatnak keresztyén szellemiségű oktató- és nevelőmunkát a Biblia szellemében, a lutheri tanok szerint.

Mint arról már írtunk, a többcélú, közös igazgatású Sztehlo annyira komplex intézmény, hogy az ide jelentkezőknek 14 éven át akár ki sem kell lépniük a falai közül.

Lélekben is, tudásban is

Az általános iskolások oktatásában és nevelésében a legfontosabb szempont a képességek kibontakoztatása és a tehetséggondozás a képzőművészet, a zene, a matematika területén úgy, hogy a tanári kar közben végig figyelmet szentel az alapkészségek fejlesztésének, vagyis annak, hogy „nyílt agyú”, értékes emberkék váljanak az itt tanulókból.

Ők várják az elsősöket

Intézményvezető: dr. Kalina Katalin
Iskolalelkészek: Deák László, Győri Dávid
Intézményegység-vezető: Zámbóné Karner Anikó
Tanítók: Szrepkóné Katona Dóra és Baldovszky Ágnes
 

Mit is tud nyújtani a Sztehlo a kis elsősöknek? A keresztény nevelésen túl egész napos oktatást kéttanítós rendszerrel, nyílt, családbarát környezettel, játékközpontú neveléssel, egyéni bánásmóddal, s ha kell, fejlesztőpedagógussal és pszichológussal.

A későbbiekben, miután megismerték a tanárok, hogy „ki mit tud”, kiemelt hangsúlyt kap a matematikaoktatás és a művészeti nevelés. Aki bizonyítani tudja a talentumát, a 8. után egyszerűen átsétálhat a gimibe.

Fontos dátumok

Akinek még ezek után is maradt kérdése, annak csak annyi a dolga, hogy részt vegyen a Sztehlóban (Kossuth tér 2.) rendezett találkozókon. Január 30-án, február 6-án, 13-án és 20-án 16 és 17 óra között lesznek iskolakóstolgató foglalkozások, amelyek keretében az ismerkedés mellett kézműveskedhetnek, vagy nyelvi és matematikai foglalkozáson vehetnek részt a gyerekek. Természetesen a szülőkkel is elbeszélgetnek a leendő tanítók a gyermek iskolaérettségéről, esetleges problémáiról.
A jelentkezési lapot február 27-ig kell leadni, hogy aztán áprilisban be lehessen iratkozni az iskolába.