Tehetségekért szól a gitár

Írta:  2014.01.24.
A kerületben élő ifjú tehetségeket támogatja az, aki jegyet vált Kucsák László jótékonysági gitárkoncertjére.
− Országgyűlési képviselőként feladatomnak tekintem a kerületben élő tehetséges fiatalok felkutatását, elismerését és támogatását. Ugyanakkor azt is tudom, hogy a terület jóval többet érdemel annál, mint amennyi eszköz hivatalosan rendelkezésre áll, ezért a kultúra és a zene iránt elkötelezett magánemberként is kiemelten fontosnak tartom ezeknek a fiataloknak a támogatását – hangsúlyozta Kucsák László.

A képviselőről sokan tudják a kerületben, hogy korábban hosszú időn keresztül tanár, iskolaigazgató volt, tehát jól ismeri a fiatalokat, a pályakezdés nehézségeit, a tehetséggondozás módjait. Azt talán kevesebben tudják róla, hogy kiváló gitáros is, és több zenei műfajban otthonos. Gitártudását olykor kerületi rendezvényeken is megmutatja, legutóbb a nyári pestszentimrei utcazenei fesztiválon ugrott be egy bluesbandába.
− Az év eleje hagyományosan a jótékonysági rendezvények időszaka. Úgy gondolom, ez kiváló alkalom egy koncert megszervezésére, amelynek teljes bevételét a tehetségek támogatására ajánljuk fel – mondta Kucsák László.
A gitárestet január 24-én 18 órától a Rózsa Művelődési Házban tartják, sztárvendége a megasztáros Nagy Adri lesz. Az 1000 forintos belépőjegyeket elővételben és a helyszínen is megvásárolhatják az érdeklődők.