Folytatódik a Nyugdíjasok Akadémiája

Írta:  2014.01.31.
Az első félévben hét előadással és különféle tanfolyamokkal folytatódik a Nyugdíjasok Akadémiája a kerületben.
Az első félévben hét előadással és különféle tanfolyamokkal folytatódik a Nyugdíjasok Akadémiája a kerületben. Az önkormányzat felkérésére a Zsigmond Király Főiskola közreműködésével 2012-ben életre hívott program sikerét bizonyítják a rendszeresen telt házas előadások.

Az akadémia célja továbbra is az időskorúak ismereteinek bővítése. Az idei első előadás február 22-én 9 órakor lesz a XVIII. kerületi polgármesteri hivatal tanácstermében. Jászberényi József beszél a jövő városairól, ezen belül arról, hogy lesznek-e a XXI. században idősbarát városaink.

Változatos témák

A Nyugdíjasok Akadémiája további előadásainak időpontjai és témái:
Március 8. S. Szabó Péter: A Balkán és Közép-Európa kulturális és vallási törésvonalai – a múlt, a jelen és a lehetséges jövő
Március 22. Kovács György: Közösségteremtés időskorban
Április 12. Lantos Gábor: Észak és a szépkorúak
Április 26. Jászberényi József: Három év, amely megrengette a világot – a magyar sport aranykorának társadalomtörténeti háttere
Május 10. Soós Andrea Klára: A személyes adatok védelme
Május 17. Molnár Beáta: Az idősek és a generációk közötti szolidaritás európai éve – jó példák, jó gyakorlatok
A mindig szombati napra szervezett és 9 órakor kezdődő előadásokat az elhangzott témával kapcsolatos kötetlen beszélgetés követi, amelyben a résztvevők kérdéseket tehetnek fel, és elmondhatják az észrevételeiket. Az előadásokon való részvétel a nyugdíjasoknak ingyenes.

Újabb tanfolyamokkal bővült a program

A Zsigmond Király Főiskola bővítette az előadásokhoz kötődő tanfolyamokat, amelyeket a következő témakörökben tartanak a polgármesteri hivatal épületében: civilizációtörténet, geopolitika, művelődéstörténet kezdőknek, haladóknak, illetve emelt szinten; környezetvédelem, környezet-egészségügy, hulladékok a háztartásban; kezdő, haladó és emelt szintű angol nyelvtanfolyam; a nagy történelmi vallások kialakulása és alapelvei.
A tanfolyamok időpontjairól az önkormányzat www.bp18.hu honlapján, valamint Port Tivadarnénál tájékozódhatnak a 06-20-615-6011-es telefonszámon. A tanfolyamok ingyenesek, s azokra a fenti telefonon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet jelentkezni.