Az élet lehet a tét

Írta:  2014.04.13.
Katasztrófavédelmi versenyen mérték össze tudásukat és ügyességüket a kerületi általános iskolás diákok április 10-én a Bókay-kertben.
Katasztrófavédelmi versenyen mérték össze tudásukat és ügyességüket a kerületi általános iskolás diákok április 10-én a Bókay-kertben. A Kandó Téri Általános Iskola csapata szerepelt a legjobban, így ők képviselik Pestszentlőrinc-Pestszentimrét a fővárosi megmérettetésen.

A felmenő rendszerű országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt a Magyar Polgári Védelmi Szövetség hirdette meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának fővédnökségével. Az első forduló helyi szintű, majd az általános és középiskolások győzteseinek területi, vagyis fővárosi, illetve megyei döntőjével folytatódik a verseny. A második forduló legjobbjai az országos versenyen mérhetik össze a tudásukat.

A Bókay-kertben április 10-én tartott kerületi versenyen 11 általános iskolából összesen 14 csapat vett részt. (Középiskolások nem neveztek.)
A diákokat Székely Péter Csaba, a XVIII. kerületi önkormányzat közbiztonsági referense köszöntötte, majd Lévai István Zoltán alpolgármester nyitotta meg a programot.
A gyerekek a 16 állomáson a katasztrófavédelem, azon belül a tűzoltóság, illetve a polgárőrség és a rendőrség munkájával, valamint az elsősegélynyújtással kapcsolatos ismereteikről tehettek tanúbizonyságot.

A verseny célja az, hogy a diákok megismerjék a katasztrófavédelemben használatos eszközök alkalmazását, így katasztrófa esetén kellő felkészültség birtokában tudjanak segíteni bajba jutott embertársaikon. A verseny lebonyolításában a kerületi polgári védelmi kirendeltséggel együttműködött a kerületi rendőrkapitányság, a területileg illetékes katasztrófavédelmi kirendeltség, a Vöröskereszt helyi szervezete és a polgárőrség is.
A megmérettetésen a Kandó iskola ért el első helyezést, a második a Kassa, a harmadik a Bókay iskola lett.
A fővárosi katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt április 15-én tartják a Hajógyári-szigeten. Kerületünket a Kandó csapata képviseli.