Mosolyka civil elismerése

Írta:  2014.04.27.
Az élet nem azzal mérhető, hogy milyen sokáig lélegzünk, hanem a pillanatokkal, amiktől elakadt a lélegzetünk , vallja Hozleiter Fanny.

Az élet nem azzal mérhető, hogy milyen sokáig lélegzünk, hanem a pillanatokkal, amiktől elakadt a lélegzetünk , vallja Hozleiter Fanny, aki április 13-án vehette át a Pestszentimrei Közösségi Házban a hetedik alkalommal odaítélt Gergely Alexandra Emlékdíjat.

A Gergely Alexandra Emlékdíj Alapítványt 2007-ben Gergely Alexandrának emléket állítva hozta létre a családja Vujity Tvrtko író, újságíró, televíziós személyiség támogatásával. Alexandra az iskolás lányok megszokott életét élte, míg szervezetét meg nem támadta a Ewing-szarkóma nevű, a csontokból elsősorban gyermekeknél kialakuló rosszindulatú daganatos betegség. Alexandra azonban nem adta fel, emberfeletti erővel küzdött a betegség ellen, és létrehozott egy blogot is, ahol kitartásával nemcsak a betegtársainak mutatott példát, hanem minden embernek.
A 17 éves korában elhunyt Alexandra emlékére létrehozott bajai alapítvány két célt tűzött ki maga elé: a magyarországi Ewing-szarkómás gyermekek és családjaik anyagi támogatását és évente egy emlékdíj átadását annak a személynek, aki példaértékű magatartásával hozzájárul a közösségépítéshez, és akit az emberek hétköznapi hősnek tekinthetnek.
Az alapítvány hetedik emlékdíját Hozleiter Fanny Mosolyka blog- és újságíró vehette át. Fanny gyermekkorától izomsorvadással küzd, de életszeretetével és lehengerlő őszinteségével napról napra bebizonyítja, hogy a korlátok csak a fejünkben léteznek. Az Ughy Attila polgármester által megnyitott ünnepélyes díjátadón fellépett a Rolldance Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes és a Kovács Klára–Oroszlán Krisztián versenytáncpáros. A műsorvezető Pethő Attila Príma-díjas zenetanár volt, aki Terray Orsolya énekest is kísérte zongorán. Közösen Fanny két kedvenc dalát adták elő.