Újra nemzetközi Tébláb-fesztivál

Írta:  2014.04.29.
Fergeteges mulatsággal ünnepli 23. születésnapját a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola. A négynapos fesztivál ezúttal is az autentikus folklór jegyében zajlik.
A Budapestért és Pro Urbe-díjas Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola magas színvonalú szakmai munkásságával évek óta színesíti a XVIII. kerület életét. Tánccsoportjai egész évben változatos programokon és számos nemzetközi fesztiválon vesznek részt. Az iskola, a hagyományaihoz híven, idén tavasszal 22. alkalommal rendezi meg a nemzetközi néptáncfesztivált.

Gorácz József, a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója elmondta, hogy a mostani fesztivál kiemelt vendégei a Macedóniából érkező táncosok lesznek.
¬¬– A négynapos fesztivál április 30-án a macedón táncosok köszöntésével veszi kezdetét. Május elsején a Bókay-kertben és a Gépmajálison fellépésekkel, májusfaállítással és hagyományos vásári forgataggal ünnepelnek a táncosok. Másnap, pénteken a tánc világnapja alkalmából a Rózsa Művelődési Házban több kerületi tánciskolával és egyesülettel karöltve tánctanítás és táncházi kavalkád várja az érdeklődőket.
A fesztivál utolsó napján, május 3-án a Bókay-kertben a Tébláb szinte összes lőrinci és kőbányai csoportja mellett fellépnek azok a határon belülről és túlról érkező néptánccsoportok is, amelyekkel évek óta szoros szakmai és baráti kapcsolatokat ápol az iskola. Érkeznek táncosok Isaszegről, Maglódról, a Vajdaságból és a Felvidékről is.