Helybe jött a gyereknap

Írta:  2014.05.26.
Benépesült gyerekekkel, szülőkkel, nagyszülőkkel a pestszentimrei Hősök terén található játszótér és a Pintér Kálmán Szakrendelő mögötti parkoló május 24-én.

A nyári melegben a fák hűs árnyékában kellemesen érezhették magukat a gyerekek. A kicsik boldogan simogatták a sárga, pelyhes kiskacsákat, a tapsifüles nyuszikat, a bárányokat, és a kecskegidákat. A kicsit nagyobbak türelmesen sorba álltak, hogy felülhessenek a kosaras körhintára, többen pedig arra vártak, hogy „oroszlánná, tigrissé” változtassák át őket a szakavatott arcfestők. Nagy sikere volt a kézműves foglalkozásnak is, ahol a gyerekek leülhettek Lőke Józsefné, Maya néni asztalához, hogy elkészíthessék remekeiket. S voltak szép számmal, akik az aszfaltrajz-versenyre neveztek be. A szebbnél szebb alkotásokat Magyarné Teliska Gyöngyi, a Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola igazgatója, művésztanár zsűrizte. Akit pedig a rendőrségi, tűzoltósági bemutató érdekelt, az a Pintér Kálmán Szakrendelő mögötti parkolóban beülhetett a gépkocsikba, és megszólaltathatta az autók szirénáját.

A szervezők különböző programokról is gondoskodtak, tíz állomást állítottak fel, ahol a kicsik és nagyok kipróbálhatták ügyességüket, és többek között ugróiskolát járhattak végig, anyukájuk kötényébe krumplit dobhattak, gerendán egyensúlyozhattak, gólyalábon járással próbálkozhattak… S aki öt állomáson sikeresen végigment, az húzhatott egy zsákba macskát, aki mind a tíz feladatot megoldotta, az két ajándékkal lehetett gazdagabb.
A pestszentimrei gyermeknapot a Dr. Széky Endre Pestszentimre Történeti Társaság a XVIII. kerületi önkormányzat anyagi támogatásával rendezte meg. A Széky társaság 60 ezer forinttal járult hozzá a program megvalósításához, a civil szervezet intézőbizottságának tagjai társadalmi munkában működtek közre a gyerekek felhőtlen szórakozásához. A rendezvény szlogenje volt: „Ne utazzon! Helybe hozzuk a gyermeknapot!”, ráadásul mindenki ingyenesen vehetett részt a programokon.