Kávéházi pillanatok

Írta:  2014.08.28.
Üde színfoltként ifjú művészek mutatkoztak be augusztus 21-én a Zila Kávéházban.
Üde színfoltként ifjú művészek mutatkoztak be augusztus 21-én a Zila Kávéházban. A Krúdy-kör Kávéházi estek elnevezésű rendezvénysorozatában zongorakísérettel csendültek fel operaáriák, és megelevenedtek egy képregény szereplői.

A Krúdy Gyula Irodalmi Kör több mint három évtizede színesíti kerületünk irodalmi és képzőművészeti életét. Az alkotók egész évben minden hónap harmadik csütörtökén képzőművészeti tárlattal egybekötött zenés irodalmi estre invitálják az érdeklődőket a Zila Kávéház galériájára. A művészetkedvelő közönség, az írók, a zenészek és a képzőművészek minden alkalommal hamar megtöltik az emeletet, ahol a találkozók családias hangulatban telnek.

A kávéházi délutánt ez alkalommal együtt nyitotta meg Kanizsa József író, költő, a Magyar Kultúra Lovagja és Király Lajos író, költő, műfordító, a Magyar Kultúra Lovagja. A rendezvényen Fehér József MÍNSZ-nagydíjas író, költő a Magyar Kultúra Lovagjának legutóbb megjelent novelláskötetét és a meseregényét mutatták be. A zenei produkció keretében Decsi András operaénekest ismerhették meg a vendégek, akinek szárnyaló hangja betöltötte az egész kávéházat.
Az érdeklődők bepillanthattak Vörös Édua ifjú alkotó munkáiba is, aki rajz és kerámia szakon tanult, majd a Pannónia Rajzfilm Stúdióban animációsfilm-rajzolói képzésen vett részt. Utánam, fiúk! című képregénye országszerte pozitív fogadtatásban részesült. Vörös Édua készítette Fehér József A furfangos kismanók című meseregényének illusztrációit is. A rajzolás mellett a kerámia hobbiszinten maradt meg az életében, kisebb plasztikákat, ékszereket ma is szívesen készít.