Vásári vigadalom októberben

Írta:  2014.09.19.
Negyedik alkalommal várja a szórakozni vágyókat október 5-én a Pestszentlőrinci Vasárnapi Vásári Vigadalom.
Negyedik alkalommal várja a szórakozni vágyókat október 5-én a Pestszentlőrinci Vasárnapi Vásári Vigadalom. A Bókay-kertben otthonra találó rendezvény egyik célja az, hogy hagyományőrző módon megszervezett, nívós népi, iparművészeti és őstermelői vásáron teremtsen lehetőséget a kiváló hazai termékek készítői és termelői számára a közvetlen értékesítésre.


Az őstermelői és a kézműves kirakodóvásár mellett népzenei és néptáncprogramok – köztük a Tébláb táncosainak elmaradhatatlan fellépése –, népi játékok, óvodák, iskolák bemutatói, gyermekfoglalkozások és élő koncert színesítik majd az egész napos, 9-től 19 óráig tartó rendezvényt. Lesznek itt óriás bábok és gólyalábasok is, s egész nap be lehet kapcsolódni a barantafoglalkozásokba. Délelőtt a Kaláka együttes ad gyermekműsort, délután lovasíjász-vágta lesz, amit az Örökség (a volt Kormorán) együttes élő koncertje követ.
A vásár az elmúlt évben országosan is ismertebb lett. Kiállítók, árusok korábban is érkeztek a vigadalomra az ország legkülönfélébb pontjairól, de tavaly már több regionális és helyi sajtóorgánum is ajánlotta a rendezvényt.
A rendező Zöld Sorompó Környezetvédelmi és Kulturális Egyesület megfogalmazása szerint a vigadalom arra szolgál, hogy a kézművesek és az őstermelők úgy találkozzanak a vásárlóikkal, ahogyan régen – közvetlenül, egy kiadós vásár keretében. Az egyesület a kézműves szervezetek és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével a szakma és a termelők legjobbjait látja vendégül immár negyedik alkalommal. Mint mindig, most is megkülönböztetett figyelemmel várják a kerületi kézműveseket, népi iparművészeket és őstermelőket. A vásár egyediségét, eredetiségét garantálja, hogy kizárólag saját tervezésű és készítésű tárgyakkal, illetve Magyarországon előállított termékekkel lehet megjelenni.