Hit 2014

Írta:  2014.12.16.
A gyülekezetek életének legfontosabb eseményei időrendben.

A kerület „Gondoskodás az emberért” díjában részesült március 15. alkalmából a Pestszentimrei Katolikus Karitász, amely évente többször tart ételosztást a Szent Imre-templom kertjében.

Mindszenty József emléktábláját, amelyet Nádasdi Mihály szobrászművész ajándékozott a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskolának, április 14-én szentelték fel.

A várost körülölelő Élő rózsafüzér zarándoklatot, amelynek kilenc útvonala közül kettő is a Havanna-lakótelepi plébániatemplomnál fejeződik be, nyolcadik alkalommal rendezték meg május 17-én.

A Szent Imre-plébániatemplomban tartották június 7-én a Pestszentimrei Közösségi Ház által életre hívott Zenebona koncertsorozat utolsó rendezvényét, a Pünkösdölőt. Az ökumenikus hangversenyen három kerületi kórus mutatta be énektudását.

A Kossuth téri Református Gyülekezet külföldi vendégeket fogadott július 4-én: Bill Drake-et, az Operation Mobilisation Mission művészeti igazgatóját és az Egyesült Államokból érkezett zenekarát.

Barabás Bence személyében új plébánosa van augusztus 1-jétől a Barcika téri Csákyligeti Szent József Plébániának.

A tanévkezdésre befejeződött a Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnázium és a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola felújítása.

KR7 elnevezéssel kreatív hetet rendezett a baptista egyház Pestszentmirén – az utcán is, a Nemes utcai imaházban is. Az új kezdeményezés rögtön nagy sikert aratott.

Műfüves futballpályát adtak át szeptemberben a Szenczi Molnár Albert református és a Szent Lőrinc katolikus iskolában.

A Pestszentlőrinci Evangélikus Gyülekezet kezdeményezésére, az Ars Sacra Fesztivál részeként, szeptember 20-án a Kossuth téren is megrendezték a nyitott templomok napját.

Áldási ünnepség keretében adták át a szemeretelepi közösségnek a megújult Don Bosco Házat október 5-én.

Gálakórus elismerő címet kapott a Sonore Vegyeskar. A tíz éve alapított kórus tagjai döntően pedagógusok és diákok, a repertoárja pedig jelentős részben egyházi dalokból áll.

Az önkormányzat új képviselő-testülete, mielőtt letette az esküt, ökumenikus áldásban részesült a Kossuth téren november 24-én.

A baptista egyház idén is szervezett karácsonyi cipősdoboz-akciót kerületünkben is a rászoruló gyermekek megajándékozására.

Adventi idő elnevezéssel rendezett hangulatos programot november utolsó hétvégéjén a Kossuth téren a református, a katolikus és az evangélikus egyház.

A bajorországi testvérváros, Roding katolikus férfikórusa a Szent Imre- és a Szent László-plébániatemplomban is nagy sikerű koncertet adott.