Ma is tevékeny a 90 éves Ilonka néni

Írta:  2015.04.09.
A XVIII. kerületben hagyomány a szép kort megélő polgárok köszöntése. Április 7-én a 90 éves Székely Istvánnénak kívánt az önkormányzat nevében további jó egészséget és boldog életet szerető családja körében Ughy Attila polgármester.
– Mindannyiunknak csak azt kívánhatom, hogy olyan tevékenyen és jó egészségben éljen meg legalább 90 évet, mint ahogy azt Ilonka néni megélte – mondta Ughy Attila, miután átadta az ünnepeltnek a virágcsokrot és a Miniszterelnöki Hivatal jókívánságait tartalmazó oklevelet.

A Pest megyei Törtelen született Székely Istvánné a második világháború alatt került fel Budapestre, hadimunkásként. 1945 óta él Pestszentlőrincen. Két fia és egy lánya mellett nyolc unokája és hat dédunokája van.
– Ebben a házban minden az ő keze munkáját dicséri. Még most, 90 évesen is dolgozik a kertben. Erős egyéniség, aki összetartja a családot. Minket szigorúan, kemény kézzel, de nagy szeretettel nevelt – mesélte édesanyjáról a lánya, Edit. Az ember csak felnőtt fejjel érti meg, hogy a szülői szigor később beérik. Az a neveltetés, amit tőle kaptunk, meghatározó volt abban, hogyan neveljük mi is a gyermekeinket. Mindentől óvott minket, ami fiatalon nyilván nem tetszett nekünk, mert a gyerekek mindig szabadabbak akarnak lenni. Ugyanakkor semmit sem mulasztottunk el, és a tőle kapott emberi értékeket továbbadhattuk a következő generációnak.