Traktortól a szőlőkombájnig

Írta:  2015.09.11.
Szüreti klubnapot tartott szeptember 2-án a Hofherr-Dutra Emléktársaság az Új Tündérkert Étteremben.
Szüreti klubnapot tartott szeptember 2-án a Hofherr-Dutra Emléktársaság az Új Tündérkert Étteremben. A rendezvény összehozta a régi Hofherr-Vöcsi egykori munkatársait és az emléktársasággal szimpatizáló érdeklődőket.


A Gyöngyvirág utcai gesztenyefák árnyékában álló egykori Hofherr-villa ma egy szépen felújított étteremnek ad otthont. Az Új Tündérkert Étterem Nosztalgia Kávéház és Cukrászdát azonban nem csak a kulináris élvezetek kedvelői ismerik, hiszen a létesítmény mind a mai napig Hofherr-emlékhelyül is szolgál. Ennek köszönhetően idén hetedik alkalommal rendezték meg itt a Hofherr-Dutra Emléktársaság szüreti klubnapját.

A mulatság a hagyományoknak megfelelően a szőlőmust korabeli eszközökkel történő préselésével kezdődött, amit aztán a résztvevők szüreti pálinka és bor kíséretében fogyasztottak el. A rendezvény a régmúlt idők szüreteit idézte, amikor a gépesített betakarítás még nem szorította háttérbe az esemény ünnepi, közösségi jellegét. Az összejövetelen a kellemes társalgás mellett finom vacsorát is felszolgáltak a közel 80 fős vendégseregnek. Az est végül élőzenés tánccal, emelkedett hangulatban zárult, ezzel is tovább népszerűsítve a Hofherr-Dutra Emléktársaságot és színvonalas rendezvényeit.