Liliomkert Katolikus Óvoda

1994 óta a Liliomkert Katolikus voda olyan keresztény nevelést biztosít a cseperedő gyermekek számára, amely kiegészíti a családok vallási nevelését.

Mottónk: " Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, és ha megöregszik, akkor sem tér el attól. "

A gyermekekkel végzett interjúk alapján szeretnénk röviden ismertetni, miért is szeretnek óvodába járni gyermekeink:

  • "én azért szeretek ebbe az óvodába járni, mert járhatunk úszni, meg lehet még korcsolyázni, és sokat tornázni, kirándulni."
  • "és még ha kedvünk van, járhatunk néptáncra, vagy aki nagyon szeretne járhat sakkozni és a versenyen még kupákat is lehet nyerni, és akinek ügyes a keze az kézműves foglalkozáson is barkácsolhat."
  • "és az óvodánkban még azt is szeretem, hogy az óvó nénik, dadus nénik, az anyukák énekkarban énekelnek és az óvodás műsorokon ők is szerepelnek."
  • "én meg azt is szeretem, hogy sokfelé visznek el bennünket kirándulni, meg az óvodába is sok néni és bácsi jön bennünket szórakoztatni."

·         "mindennap figyelnek arra az óvodában, hogy sok vitamint együnk, hogy egészségesek maradjunk."

"Ezt a sok gondoskodást megköszönjük nekik és a Jóistennek meg az ő fiának Jézusnak is a reggeli áhítatokon."
"Köszönetünket még azzal is ki lehet fejezni, hogy szófogadóak vagyunk, és amire tanítanak, azt megtesszük, például megbocsátunk egymásnak, nem beszélünk gorombán, mert az is fáj ám a lelkünknek!!!"
A gyermekek szavait azzal bővítenénk ki, hogy a 10 év alatt olyan hagyományaink vannak már, mint a tanévkezdő szüreti mulattság az óvoda udvarán, karácsonyi-tavaszi koncertek, amire a tőlünk elballagó, hangszeren játszó óvodásokat hívjuk meg előadóként. Jótékonysági esteket, havi szülői összejöveteleket tartunk. Évente két alaklommal az óvoda minden dolgozója egy 3-3 napos lelkigyakorlaton együtt vesz részt. Az óvoda dolgozóiból alakított "színtársulat" évente 3-4 alkalommal, színvonalas darabokkal szórakoztatja a gyerekeket.
Plébániánk papjai rendszeres jelenlétükkel is segítik a katolikus óvoda keresztény nevelését.

További információk

  • Vezető: Lukács Mária
  • Cím: 1181 Budapest, Wlassics Gyula utca 66.
  • Telefon: +36-1/291-2162
  • Fax: +36-1/291-2162
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Indulás:

Hír naptár

« Március 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Csatlakozz közösségünkhöz