Elemek szűrése dátum szerint: kedd, 07 március 2017

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/212. (XI.8.) Kormányrendelet 29/A.§-nak megfelelően, ezúton tájékoztatom Önöket, hogy Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény értelmében Településképi Arculati Kézikönyv készítését indítja el.

Az Arculati Kézikönyv elsősorban a lakosság és a döntéshozók tájékoztatását segítő, szemléletformáló eszköz. Célja, hogy lényegre törően, mindenki számára érthető módon mutassa be a kerület építészeti arculatát meghatározó jellemzőket, épített és természeti értékeket, valamint a közös lakókörnyezet minőségi alakításával kapcsolatos elvárásokat, javaslatokat. Leegyszerűsítve a kézikönyv összegyűjti a település helyi építészeti stílusjegyeit és azokat a minőségi elvárásokat, melyeket egy építkezésnél figyelembe kell venni. Az elkészült kiadvány közérthető formában, jó példák bemutatásával segítséget nyújt az építtetők és építészek számára is annak érdekében, hogy esztétikus otthonok és épületek alakulhassanak ki.

Az Arculati Kézikönyv készítésénél kiemelten fontos szempont, hogy azt széles körű helyi támogatás övezze, hiszen hosszú távon befolyásolja a település épített és természeti környezetének alakulását, így a település életét, a helyi lakosság lakókörnyezetét. Ezért készítésébe be kell vonni a lakosságot, hogy érdemi módon beleszólhassanak otthonuk, környezetük alakításába. A Kézikönyv kidolgozásához elengedhetetlen, hogy minél pontosabb képet kapjunk közös településünk településképet meghatározó adottságairól, ennek megismerésében, pedig leginkább a helyi lakosok tudnak segítséget nyújtani.

A Településképi Arculati Kézikönyv készítésével kapcsolatos véleményét, észrevételeit, ötleteit az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várjuk! Szívesen várunk fényképeket értékesnek ítélt építészeti részletekről, terekről, utcákról, egyedi/követendő/kortárs épületekről. Fontos, hogy a fényképek küldésénél a szövegben jelöljék meg, hogy hol található a fényképezett objektum.

Az Arculati Kézikönyv tervezettel kapcsolatos lakossági vélemény-nyilvánításra a partnerségi egyeztetés keretében kerül sor a jövőben. A véleményezési dokumentum a www.bp18.hu oldal Hirdetményei között, valamint a Főépítészi csoport oldaláról lesz elérhető. A partnerségi egyeztetés pontos időpontjáról ugyanezen fórumon fogjuk tájékoztatni Önöket.

 

Kategória: Hirdetmények

Sorba dőltek meg az országos csúcsok para erőemelésben a IX. Havanna Kupán.

Kategória: Webhíradó18
2017.03.07.

Egyedi térkép

A Budapesti Közlekedési Központ támogatása mellett a környékre szabott, egyedi térképet kapott a Kemény Zsigmond utcai villamos megálló.

Kategória: Webhíradó18