Nappali ellátás: idősek klubja

A nappali ellátás elsősorban a kerületben, a saját otthonukban élő, tizennyolcadik életévüket betöltött, egészségi állapotuk vagy idős koruk miatt szociális és mentális támogatásra szoruló, önmaguk ellátására részben képes időskorú személyek részére biztosít lehetőséget a napközbeni tartózkodásra, társas kapcsolatokra, alapvető higiéniai szükségletek kielégítésére, szabadidős programokon való részvételre. Az idősek klubjainak szolgáltatásai között szerepel még az igény szerinti meleg étel biztosítása, az egészségügyi ellátásokhoz való hozzájutás megszervezése, életvezetési tanácsadás, valamint a hivatalos ügyek intézésének és a közösségi együttlétek létrejöttének, a kapcsolatok kialakításának és ápolásának segítése.

A Nappali Szolgálatok keretében működő Idősek Klubjai az igénybevevők részére kulturált körülmények között napi életritmust biztosító szolgáltatást nyújtanak. Közösségi- és szabadidős programok szervezésével az ellátottak magányosságának oldását és a tétlenséggel járó káros hatások kiküszöbölését igyekszik elérni a szociális munka megfelelő eszközeivel, módszereivel.

A tartalmas időtöltést változatos programokkal biztosítják: klubdélután, filmvetítés, zenehallgatás, vetélkedők, ismeretterjesztő előadások, kirándulás, színház, múzeumlátogatás, stb. A programok mellett az alapvető higiénés szükségletek kielégítése érdekében fodrászat, pedikűr szolgáltatás működik, ezenkívül kérhető információnyújtás és segítség a hivatalos ügyek intézéséhez is. Klubtagnak a klubvezetőnél (nappali ellátást vezetőnél) lehet jelentkezni, akik szabad férőhely esetén tájékoztatást nyújtanak a klubtagság feltételeiről.

A nappali ellátás igénybevétele térítésmentes. Az idősek klubjaiban az étkezésért a jövedelemtől függően személyi térítési díjat kell fizetni a mindenkori hatályos önkormányzati rendelet szerint.  

Az igénylők a szolgáltatásokat a lakhelyük szerinti Nappali Szolgálattól kérhetik, jelentkezni lehet személyesen vagy telefonon, és a munkatársak felveszik velük a kapcsolatot.

Hír naptár

« Április 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Csatlakozz közösségünkhöz