Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata„Házi Esővízgyűjtés”

Pályázat 2022

Kép a pályázható esővízgyűjtő edényről

Kedves Kerületi Lakosok!

Földünk ivóvíztartalékai sajnos egyre csökkennek, ennek ellenére az ivóvíz felhasználása világszinten rohamosan nő. Az ivóvíz drága kincs, ha azonban törekszünk arra, hogy csapvíz helyett esővizet használjunk, amikor csak lehet, jelentősen csökkenthetjük környezetünk terhelését. Az esővíz megfelelő gyűjtésével, tárolásával és felhasználásával jelentősen hozzájárulhatunk környezetünk védelméhez.

Ennek érdekében, a Helyi Környezetvédelmi Program célkitűzéseinek megfelelően, Önkormányzatunk 2022- ben is meghirdeti a „Házi Esővízgyűjtés” elnevezésű pályázatát, melynek keretében műanyag házi esővízgyűjtő tartályokat biztosít díjtalanul a kerület lakosai és intézményei részére.

A pályázatra XVIII. kerületi – lakcímkártyán feltüntetett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező – lakosok, valamint intézmények (bölcsődék, óvodák, szociális intézmények) jelentkezhetnek. A pályázóknak vállalniuk kell, hogy a kiosztott tartályokat 5 évig rendeltetésszerűen használják, amit a Környezetvédelmi Osztály munkatársai ellenőrizhetnek.

Az esővízgyűjtő tartályok korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért az elbírálás során a pályázatok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe. A pályázatra csak azok jelentkezését várjuk, akik az Önkormányzat által megadott időpontban a tartály elszállításáról gondoskodni tudnak, mivel annak kiszállítására és megőrzésére nincs lehetőségünk.

Adatlap kitöltési információk:
Pályázni csak a lakcímkártyán feltüntetett XVIII. kerületi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel lehet, amelyet a tartályok kiosztásánál ellenőriznek. Egy ingatlanra csak egy pályázat nyújtható be. A tartályokat 5 évre biztosítja az Önkormányzat, ezért a korábbi években sikeres pályázatot benyújtók a tartály átvételétől számított 5 évig nem adhatnak be újabb pályázatot. Hiányosan kitöltött, valamint a megadott határidőn túl beérkezett adatlap esetén a pályázatot nem áll módunkban elfogadni.

A járványhelyzetre való tekintettel a pályázatokat esősorban elektronikus úton kérjük benyújtani a www.bp18.hu/kornyezetvedelem/esoviz webcímen keresztül. Indokolt esetben személyesen is benyújtható az Ügyfélszolgálati Osztályokon (1184 Üllői út 400., 1188 Nemes u. 16) kihelyezett pályázati adatlap segítségével. A pályázati adatlap az internetről nem tölthető le és nem küldhető be elektronikus levélben(e-mail)!


Jelentkezési határidő: 2022. április 10.
Petrovai László sk.
alpolgármester


A "Házi Esővízgyűjtés pályázat 2022" pályázat 2022. április 10. 23:59-kor lezárult!
Újabb pályázatot 2023-ben hirdetjünk meg.