Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre ÖnkormányzataKomposztálási Pályázat 2021

Kedves Kerületi Lakosok!

A Helyi Környezetvédelmi Program célkitűzéseinek megfelelően Önkormányzatunk folytatja a házi komposztálási programot.

Mivel Budapest területén 2011. december 1-től az avar és kerti hulladék elégetése tilos, ezért az ilyen jellegű hulladékot elsősorban helyben kell komposztálnia az ingatlan tulajdonosának.

Önkormányzatunk ehhez segítségként idén is pályázatot hirdet és a résztvevőknek ingyenesen 1 db házi komposztáló edényt biztosít. A pályázat benyújtása során lehetőségük van megjelölni, hogy fa vagy műanyag komposztálót szeretnének igényelni.
A komposztáló edények korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért az elbírálás során az adatlapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe elsősorban.

A pályázatra azok a XVIII. kerületi lakók jelentkezhetnek, akik vállalják, hogy a kiosztott edényeket 5 évig rendeltetésszerűen használják, komposztálási naplót vezetnek, amit a Környezetvédelmi Osztály munkatársai ellenőrizhetnek.

A pályázatok elbírálását a Fenntartható Fejlődés Főosztály Környezetvédelmi Osztálya végzi.

A pályázattal kapcsolatban bővebb felvilágosítás a sohajda.laszlo@bp18.hu email címen kérhető.

Adatlap kitöltési információk:

A járványhelyzetre való tekintettel a pályázatokat esősorban elektronikus úton kérjük benyújtani a www.bp18.hu/kornyezetvedelem/komposztalo/ webcímen keresztül. Indokolt esetben személyesen is benyújtható az Ügyfélszolgálati Osztályokon (1184 Üllői út 400. és 1188 Nemes u. 16) kihelyezett pályázati adatlap segítségével.
A pályázati adatlap az internetről nem tölthető le és nem küldhető be elektronikus levélben(e-mail)!

Hiányosan kitöltött, valamint a megadott határidőn túl beérkezett adatlap esetén a pályázatot nem áll módunkban elfogadni.

Jelentkezési határidő: 2021. július 8-től – 2021. július 18-ig
Petrovai László sk.
alpolgármester


A "Házi Komposztálás 2021" pályázat 2021. július 18. 23:59-kor lezárult!
Újabb pályázatot 2022-ben hirdetjünk meg.