Nyomtatás

Mocorgó Óvoda épületenergetikai fejlesztése

Írta:  2015.09.12.

142 1A projekt azonosító száma:

KEOP-5.5.0/B/12-2013-0063

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A támogatás összege: 38.549.315 Ft

Elkezdődött a Mocorgó Óvoda épületenergetikai fejlesztése a XVIII. kerületben.

A beruházás keretében Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata több mint 45 millió forintot fordít az óvoda homlokzati hőszigetelésére, nyílászáróinak cseréjére, fűtési rendszerének korszerűsítésére, napelemes és napkollektoros rendszerének kialakítására, valamint világítási rendszerének energiatakarékos átalakítására. A beruházás összegéből 38,5 millió forint az uniós forrás.

A komplex beruházás eredményeként az óvoda üvegházhatású gázkibocsátása éves szinten várhatóan 29,34 tonnával, energiafelhasználása 337,64 GJ-lal fog csökkenni. Ez a jelenlegi állapothoz képest 42%-os megtakarítást jelent.

A számszerűsíthető eredményeken túl a projekt megvalósulásától azt is várjuk, hogy az iskola épülete szebbé, használata komfortosabbá váljon.

Fontos tudni, hogy a most induló fejlesztés nem egyedülálló a kerületben. Az Önkormányzat vezetése mindig is kiemelt figyelmet fordított a környezettudatos megoldások alkalmazására, a fejlesztések fenntarthatóságára. Elkötelezett munkánk eredményeként a korábban már korszerűsített intézmények után az idei évben több mint 10 további intézménynél kezdődnek energetikai megtakarításokat célzó beruházások.

Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata

Cím: 1184 Budapest, Üllői út 400.

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: www.bp18.hu