Csontváry Kosztka Tivadar Általános és Alternatív Iskola épületenergetikai fejlesztése

Írta:  2015.09.12.

142 1A projekt azonosító száma:

KEOP-5.5.0/A/12-2013-0218.

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A támogatás összege: 171.271.320 Ft

Elkezdődött a Csontváry Kosztka Tivadar Általános és Alternatív Iskola épületenergetikai fejlesztése a XVIII. kerületben.

A beruházás keretében Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata több mint 200 millió forintot fordít az iskola homlokzati hőszigetelésére, nyílászáróinak cseréjére, fűtési rendszerének korszerűsítésére, amelyből 171 millió forint az uniós forrás.

A komplex beruházás eredményeként az iskola üvegházhatású gázkibocsátása éves szinten várhatóan 98,21 tonnával, energiafelhasználása 1.741,68 GJ-lal fog csökkenni. Ez a jelenlegi állapothoz képest 37%-os megtakarítást jelent.

A számszerűsíthető eredményeken túl a projekt megvalósulásától azt is várjuk, hogy az iskola épülete szebbé, használata komfortosabbá váljon.

Fontos tudni, hogy a most induló fejlesztés nem egyedülálló a kerületben. Az Önkormányzat vezetése mindig is kiemelt figyelmet fordított a környezettudatos megoldások alkalmazására, a fejlesztések fenntarthatóságára. Elkötelezett munkánk eredményeként a korábban már korszerűsített intézmények után az idei évben több mint 10 további intézménynél kezdődnek energetikai megtakarításokat célzó beruházások.

Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata
Cím: 1184 Budapest, Üllői út 400.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.bp18.hu