Cseperedő Óvoda és Hétszínvirág Bölcsőde épületenergetikai fejlesztése

Írta:  2015.09.12.

142 1A projekt azonosító száma:
KEOP-5.5.0/A/12-2013-0243

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A támogatás összege: 60.358.058,-Ft

Befejeződött a Cseperedő Óvoda és Hétszínvirág Bölcsőde épületenergetikai fejlesztése a XVIII. kerületben. A beruházás keretében Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata 71 millió forintot fordított a két intézmény homlokzati hőszigetelésére, nyílászáróinak cseréjére, fűtési rendszerének korszerűsítésére, amelyből 60 millió forint volt az uniós forrás.

A beruházás eredményeként az intézmények üvegházhatású gázkibocsátása éves szinten várhatóan 34,71 tonnával, energiafelhasználása 615,6 GJ-lal fog csökkenni. Ez a korábbi állapothoz képest 60%-os megtakarítást jelent.

A számszerűsíthető eredmények mellett az intézmények épületei szebbé, használatuk komfortosabbá vált.

Fontos tudni, hogy a most befejeződött fejlesztés nem egyedülálló a kerületben. Az Önkormányzat vezetése mindig is kiemelt figyelmet fordított a környezettudatos megoldások alkalmazására, a fejlesztések fenntarthatóságára. Elkötelezett munkánk eredményeként a korábban már korszerűsített intézmények után, az idei év végéig több mint 10 további intézménynél fejeződnek be energetikai megtakarításokat célzó beruházások.

Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata
Cím: 1184 Budapest, Üllői út 400.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.bp18.hu

137 0