Megújult a XVIII. kerületi Vadvirág tagóvoda

Írta:  2016.10.07.


logoÜnnepélyes keretek között vehették ismét birtokba a gyerekek a XVIII. kerületi megújult Vadvirág tagóvodát. A 2016 májusától szeptember végéig tartó építési beruházást teljes egészében a fenntartó, Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata finanszírozta. 
A komplex építés beruházás, valamint a konyha berendezése, felszerelése 93 millió forintba került a fenntartónak. Ughy Attila polgármester az október 6-i átadón ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a felújított intézmény a kerületi gyerekeknek készült és elsősorban a kerületi adófizetőknek köszönhetően. 


Az óvoda a már meglévő földszinti részében a csoportszobákat kifestették, a világítóberendezéseket korszerűsítették, valamint parkettacsiszolást végeztek. A földszinti mosdó és a konyha teljes felújítása is megtörtént. A meglévő földszintes intézmény bővítése emeletráépítéssel valósult meg, ahova zárt lépcsőházon keresztül lehet feljutni. Az emeleten egy tornaszoba, 2 fejlesztő szoba, iroda és kiszolgáló helyiségek kerültek kialakításra. 
A felújított Vadvirág óvodába 50 gyermek jár, velük két csoportban foglalkoznak az óvodapedagógusok. Az óvoda nevelési programjának fő iránya a szeretetteljes, élményekre épülő, tevékenységre ösztönző gyermekközpontú óvodai élet megteremtése. Az egyéni képességek kibontakoztatása, a gyermeki játékszabadság tiszteletben tartásával. Kiemelten kezelik a környezetünk tevékeny megismerését és óvását. Vállalták a kerület közigazgatási határán belül élő beszédfogyatékos gyermekek nem sajátos nevelési igényű gyermekekkel közösen történő együttnevelését. 
- Ezen céljaink megvalósításához, valamint a gyereklétszámhoz mérten ideális méretű lett az épület a felújítást követően. A bővítésnek köszönhetően a gyerekek beltéri mozgásigényének kielégítése, valamint speciális fejlesztése is magasabb szintűvé válhat a tornaszoba és a két fejlesztőszoba bevonásával – mondta el Kékesi Szilvia intézményvezető. 

Az épület korszerűsítésén túl az udvar felújítása is megtörtént. Ennek köszönhetően automata öntözőrendszert építettek ki, a kerti tavat és a homokozót felújították. Új sziklakertet létesítettek, cserjéket ültettek és gyepszőnyegterítéssel valósult meg a füvesítés. Egy új, úgynevezett mezítlábas burkolat, valamint zöldfal kiépítése is megvalósult. Az utcafronti kerítést is teljes hosszában kicserélték.

20161007122945 0

20161007122945 1

 

Hír naptár

« Augusztus 2015 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Csatlakozz közösségünkhöz